h i r d e t é s

Kiszivárogtak a 4 millió oltottnál várható lazítások?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiszivárogtak a 4 millió oltottnál várható lazítások?

2021. április 21. - 07:56

 

A Magyar Hírlapnál úgy tudják, a kultúra és a vendéglátás területén jöhetnek a régi élet felé visszavezető változtatások.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Miközben az ország még csak a 3,5 millió beoltotthoz kötött lazításokra készül (ilyen például a teraszok megnyitása), a Magyar Hírlap már arról ír, hogy 4 millió beoltottnál, vagyis akár már a jövő héten milyen nagy nyitás jöhet Magyarországon; a nagy haszonélvezők a kultúra és a vendéglátás területén keresendők.

A lap úgy tudja, 4 milliós oltottszámnál

  • nyitnak a szállodák, a fürdők, a mozik, a színházak és más kulturális rendezvények, védettségi igazolvány birtokában bárki látogathatja ezeket 18 éves kor fölött
  • a kinyitott helyeken 18 éves kor alatt is meg lehet jelenni, igazolvány nélkül, de igazolványos szülővel
  • a vendéglátóhelyek látogatásához nem kellene védettségi igazolvány.

Orbán Viktor április elején beszélt arról, hogy a nemzeti konzultáció világosan kijelölte, milyen lépéseknek kell egymás után következniük: az iskolák kinyitását követhetik az éttermek, majd a szállodák, utána a jeggyel látogatható kulturális és sportrendezvények, mozik, konditermek jöhetnek. Többször is elhangzott a kormányzati kommunikációban, hogy a következő nyitási fokozathoz szükséges mérföldkő a négymilliós oltotti létszám elérése. (Infostart)


 

Kommentek

h i r d e t é s