h i r d e t é s

Kitart a kora tavaszi idő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kitart a kora tavaszi idő

2019. február 16. - 06:06

 

A reggeli időszakban egyre nagyobb területen képződik pára és köd. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt változóan felhős lesz az ég, a Dunántúlon kevesebb, a Tiszántúlon több felhővel. Az éjszaka képződött pára és köd helyenként tartósan is megmarad.

Délután a több órás napsütést csak kevés felhő zavarhatja. Mérsékelt vagy gyenge marad a légmozgás, a délutáni csúcsértékek 6, 12 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt a Dunántúlon és a középső országrészben helyenként párás maradhat a levegő, másutt többnyire gyengén felhős, napos időre van kilátás.  Délután az ország nagy részén gyengén felhős, napos időben lehet részünk, csapadék nem várható. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 14 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem érkezik időjárási-front térségünkbe, azonban az átlagnál melegebb időben melegfronti jellegű panaszok jelentkezhetnek. - írja a meteoklinika.hu

A melegedésre érzékenyek gyulladásos panaszokat, migrént és fáradékonyságot tapasztalhatnak, de alvászavar is felléphet. A migrénes panaszok mérséklése érdekében figyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a magas koffeintartalmú italok fogyasztását. Amennyiben napközben tompának és fáradtnak érzi magát, töltsön pár percet a friss levegőn és fogyasszon el egy csésze citrommal ízesített teát.

Az éjszaka folyamán párássá válhat a levegő és köd képződhet. A nyirkos idő nem kedvez az ízületeseknek, többen kopásos eredetű ízületi bántalmakat tapasztalhatnak, és ezek a panaszok a következő napokon is tartósan előjöhetnek.  

A kellemes, tavaszias időben lehetőség nyílik akár hosszabb időt a szabad levegőn tölteni, kirándulni, sportolni és a kerti munkák elvégzésének is kedveznek a körülmények.

A párás, nyirkos levegő kedvez a kórokozók és járványok terjedésének, fontos odafigyelni a higénia betartására és ajánlott kerülni a zsúfolt tereket. Ebben az időszakban fordítson kiemelt figyelmet immunrendszere erősítésére, a fokozott C-vitamin bevitel mellett naponta legalább egyszer fogyasszon friss zöldséget és gyümölcsöt.

A közlekedés során a párás, ködös területeken nagy balesetveszéllyel célszerű számolni. A párás és ködös tájakon alacsony a látástávolság, a lecsapódó pára hatására csúszóssá válhat az útburkolat. A balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s