h i r d e t é s

Kitört az albán-magyar fagylaltháború

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Kitört az albán-magyar fagylaltháború

2018. június 14. - 19:07

 

A Facebookon terjedő hírek életveszélyesnek minősítik, hogy az albánok a fagyiban nagy mennyiségben használnak stabilizátorokat és emulgátorokat - írja a Bors a nagy magyar-albán fagylaltháborút feltáró cikkében. - közölte a 444.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Szerencsére, mint a "Facebookon terjedő hírek" általában, úgy ez is meglehetősen nagy baromság. A Nébih szerint legalábbis "az adalékok egészségre nem károsak". 

Tény, hogy a csupán mesterséges színezékekkel, aromákkal és adalékanyagokkal készített, így szép nagyra hizlalt, cserébe nevetségesen olcsó termék minősége nem vetekedhet a gyümölcsöt nem csak nyomokban tartalmazó fagylaltokéval.

A Bors szerint az idei nyár jellegzetessége, hogy minden fagyizó közelében felbukkan egy albán fagyizó is, ahol kétszer akkora adagokat árulnak sokkal olcsóbban. A magyar cukrászok háborognak is, ipartestületük szakmai elnöke, Horváth Ferenc szerint az albán fagylalt "köszönőviszonyban sincs" a papíron minimális cukorral, de minimum 30 százalékos gyümölcstartalommal készülő "normál" fagylalttal.

Abban a fagylaltban nagyrészt víz, cukor, aroma és ételfesték van. A gyümölcs helyett gyümölcsaromát használnak, hogy olyan színe legyen, mint az epernek, málnának, dinnyének

 - nyilatkozta a Borsnak Horváth, akit nem neveznék független szakértőnek.

444.hu


 

h i r d e t é s