h i r d e t é s

Kívánni sem lehetne jobb időt

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kívánni sem lehetne jobb időt

2018. április 15. - 06:48

 

Vasárnap igazi, meleg tavaszi időre számíthatunk. 

CIVILHETES olvasói fotó

A sok napsütést csak fátyolfelhők zavarhatják, csapadék nem várható. A legmagasabb hőmérsékletek jó pár helyen elérik a 25 fokot! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a napsütést csak fátyolfelhők szűrhetik, csapadék nem alakul ki.

Délután a napsütést fátyolfelhők zavarják, délnyugaton vastagodhat a felhőzet, de estig csapadék nem várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

Hétfő

Délelőtt sok lesz a felhő, pár órás napsütés főleg keleten várható, középen és nyugaton elszórtan kisebb eső, zápor kialakulhat. Délután változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, de csak kisebb eső, zápor alakulhat ki. Élénk lesz a délkeleti, keleti szél. 19, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap sem kell számolni közvetlen fronthatással. Tovább tart az erőteljes melegedés a légkörben. - írja a meteoklinika.hu

Hatására migrénes panaszok, fejfájás jelentkezhet, a vérnyomás ingadozását lehet tapasztalni. Levertebbek, fáradékonyabbak lehetünk, csökken a koncentráló képességünk A panaszok ellen jó megoldás lehet a nap első felében elfogyasztott, egy-két csészényi zöld tea – erre nagy valószínűséggel a következő pár napban is szüksége lehet. Napközben fogyasszon sok folyadékot, tiszta víz vagy borsmenta tea formájában, de akár a halánték körkörös masszírozása is segíthet a tünetek mérséklésében. Étkezés során válasszon inkább sok zöldségfélét és gyümölcsöt, ezek közül a magasabb víztartalmúakat részesítse előnyben. A túl zsíros és fűszeres fogások most kerülendők.

A hirtelen kialakult nyári melegben a szívbetegeket és az időseket éri a legnagyobb igénybevétel, ők lehetőség szerint próbáljanak minél több időt pihenéssel tölteni!

A ciprusfélék, az éger és a nyárfa egyre többfelé okoz panaszokat szerte az országban, a leggyakrabban tüsszögés, orrfolyás, szemkönnyezés jelentkezik. A napos, száraz délutáni órákban van a legtöbb virágpor a levegőben, ilyenkor érdemes inkább zárt térben tartózkodni, és amikor hazaértünk, lecserélni az utcai ruházatot.

A közlekedésben alacsony napállás idején (alkonyatkor és pirkadatkor) a besütő Nap elvakíthatja, megzavarhatja az autóvezetőket. Tanácsos napszemüveget bekészíteni az autóba. A melegedés miatt kissé szétszórtabbak, figyelmetlenebbek is lehetünk, hosszabb út során tartsunk rövid pihenőket, a friss levegő felfrissíthet.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s