h i r d e t é s


KLÍMA filmklub - A jégvadász - vendég: Handó János

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

KLÍMA filmklub - A jégvadász - vendég: Handó János

2017. augusztus 08. - 11:58

 

Helyszín: Reanimatio Ház (Esztergom, Pázmány Péter u. 6.)

Részlet "A jégvadász" című dokumentumfilmből

Időpont: 2017. augusztus 14. 16:00

Az idei Reanimatio Művésztelep keretében négy részes filmklub indult a Reanimatio Házban. Ez alkalommal a környezettudatosság, a klímaváltozás, újrahasznosítás, etikus táplálkozás és életmód a hívószavak.
A témába vágó sokat díjazott, jelentős és friss filmek vetítésével egybekötve megszólítják azokat, akik a legelhivatottabban foglalkoznak itthon szűkebb és tágabb értelemben vett környezetünk megóvásával, és akik segíthetnek nekünk is tudatosabb fogyasztókká válni, megtalálni az eszközöket, amikkel jótékonyabban hatunk környezetünkre, hogy élhetőbbé és fenntarthatóvá tegyük.

A negyedik, utolsó alkalommal A Chasing Ice (A jégvadász) c. dokumentumfilmet vetítik és Handó János, a somogy megyei Katica Tanya alapító tulajdonosa lesz a filmklub vendége.

A Katica Tanya Élményközpont különlegessége, hogy már teljes egészében megújuló forrásból biztosítja energiaszükségletét. A komplexum hő- és elektromosáram-igényét a napelemek által termelt energiából fedezik, ezzel jelentősen csökkentik ökológiai lábnyomukat. Bővebben >>

A jégvadász (2012)

Mekkorát szól egy Manhattan méretű jégtábla zuhanása? James Balog, az elismert természetfotós célja, hogy sarkvidéki fotóival támassza alá a klímaváltozás hatásait. A mínuszokban folytatott drámai harcban James közel kerül saját halandóságához, közben bennünket is elvisz egy hatalmas utazásra. Lélegzetelállítóan gyönyörű felvételei éveket tömörítenek másodpercekbe, és mozgóképben tárják elénk, ahogy ősi gleccserek tűnnek el félelmetes gyorsasággal. (forrás: port.hu)

A részvétel ingyenes!h i r d e t é s

betöltés..

;