h i r d e t é s


KLÍMA filmklub - The True Cost - vendég: Mengyán Eszter

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

KLÍMA filmklub - The True Cost - vendég: Mengyán Eszter

2017. augusztus 01. - 13:51

 

Helyszín: Reanimatio Ház (Esztergom, Pázmány Péter u. 6.)

Időpont: 2017. augusztus 7. 16:00

Az idei Reanimatio Művésztelep keretében négy részes filmklub indult a Reanimatio Házban. Ez alkalommal a környezettudatosság, a klímaváltozás, újrahasznosítás, etikus táplálkozás és életmód a hívószavak.
A témába vágó sokat díjazott, jelentős és friss filmek vetítésével egybekötve megszólítják azokat, akik a legelhivatottabban foglalkoznak itthon szűkebb és tágabb értelemben vett környezetünk megóvásával, és akik segíthetnek nekünk is tudatosabb fogyasztókká válni, megtalálni az eszközöket, amikkel jótékonyabban hatunk környezetünkre, hogy élhetőbbé és fenntarthatóvá tegyük.

A Klíma filmklub augusztus 7-én folytatódik. A harmadik alkalmon a The True Cost c. dokumentumfilmet vetítik 2015-ből, ami az úgynevevezett fast fashion ruhatermékek gyártását mutatja be több különböző aspektusból.

Bővebben: 
http://www.holyduck.hu/ 2016/11/30/ the-true-cost-cimu-film-fen ntarthato-pat-ho/

A vetítés után Mengyán Eszterrel beszélgetnek, aki hazai szinten a legaktívabban foglalkozik a a patipar árnyékos oldalával.

Mengyán Eszter így ír magáról:

"Ahogy a legtöbb fenntartható és etikus pattal foglalkozó bloggert, engem is a The True Cost című film döbbentett rá arra, mennyire káros ma a patipar, mennyire szenvednek emberek, állatok vagy a bolygónk attól, hogy mi folyamatosan jól akarunk kinézni, patosak szeretnénk lenni. Először dühös lettem, majd kétségbeesett, végül elszánt: valamit tenni kell. Ekkor született először a #viszlatfastfashion projekt, amelyhez előbb egy Instagram-oldalt, majd szakmai cikkek gyűjtőhelyeként egy blogot is létrehoztam. Megfogadtam, hogy egy évig nem vásárolok ruhát, kiegészítőt. A nyolcadik hónapon túl járok, és még élek."

Blog - http://www.holyduck.hu/
Instagram - https://www.instagram.com/ viszlatfastfashion/
Facebook - https://www.facebook.com/ holyduckblog/?fref=ts

A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!h i r d e t é s

betöltés..

;