h i r d e t é s

"Kockakővel sújtották halálra az egyik görög teknősünket"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Kockakővel sújtották halálra az egyik görög teknősünket"

2019. június 13. - 17:53

 

Szerda délután egy ismeretlen elkövető kockakővel ütötte agyon egyik görög teknősünket. Az állat halálos sérüléseket szenvedett, sajnos nem lehetett őt megmenteni. A térfigyelő kamera mindent rögzített. Természetesen feljelentést tettünk. - írja a Fővárosi Állat- és Növénykert weboldalán.

Forrás: zoobudapest.com

Halálos sérüléseket szenvedett az a görög teknős, akit egy súlyos kockakővel sújtott agyon Állatkertünk egyik látogatója szerda délután. 

Az állatkert azt írja közleményében, az állatnak óriási fájdalmai lehettek, mert a testét borító páncél a hasi és a háti oldalon is ujjnyi-kétujjnyi szélességben teljesen kettéhasadt és szétnyílt, és a belső szervei is súlyosan sérültek.

Az eset pontos körülményeinek tisztázása érdekében az illetékes munkatársaink csütörtök délelőtt megnézték a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyen az elkövető és a vele együtt lévő személy is jól látható. A felvételek alapján feltételezhetően az történhetett, hogy az elkövető a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból, aki azonban alighanem a kezébe piszkíthatott (ez nem ritka a teknősöknél ilyen esetben). Ezután az elkövető keresett egy követ, és – talán bosszúból – agyonütötte vele az állatot. Mindez szerdán délután 17:37-kor történt a Madagaszkár-ház melletti kifutónál, ahol görög, mór és sarkantyús teknősöket mutatnak be egy füves kifutóban.


 

h i r d e t é s