h i r d e t é s

Kocsis Máté újra Gyurcsánnyal riogat

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kocsis Máté újra Gyurcsánnyal riogat

2019. június 11. - 08:21

 

Nem egészen érthető számunkra, hogy egy olyan politikai hulla, mint amivé a volt miniszterelnököt válogatottan gusztustalan módszerekkel a Fidesz tette, mennyiben lehet hatásos adu újra számukra? 2006 óta eltelt tizenhárom év, ennyi idő alatt az egész annyira szájbarágós lett, hogy inkább gyanús a dolog, mintsem hihető.

A Fidesz frakcióvezetője vasárnap este premier plánban érezte szükségét az EP választást elemezgetni. Erre persze semmi szükség nem volt, hiszen teljesen világos, hogy mi történt és ehhez nincs szükség egy, a pozíciója luxusába kényelmesedett diszfunkcionális politikus öntömjénzésére.

Tette mindezt Bayer Zsolt műsorában, amivel nemcsak mondanivalója teljes hitelét, de mindenfajta önérzet és esztétikum lehetőségét is kizárta.

Kocsis szerint a választáson az történt, amit a kormánypártiak előre is sejtettek, és amit ő személy szerint már beharangozott: nyertek, és hiába akarja ezt relativizálni az „ellenzéki média”, ők nyertek.

Ráadásul Kocsis szerint a politikai blokkok sem változtak: van a nemzeti, polgári oldal (ők a jók), meg van az MSZP és az SZDSZ. Csupán a házon belül történt elmozdulás: Gyurcsány Ferenc visszafoglalta vezető helyét az ellenzéki oldalon, ledarálta az MSZP-t, míg a szabad demokraták helyére felküzdötte magát a Momentum („Az MSZP-t most DK-nak hívják, az SZDSZ-t pedig Momentumnak”).

„Az, hogy Gyurcsány a főnök, azt régóta mondjuk, egy éve még mindenki heherészet ezen, még a parlamentben is, amikor ezt elmondtuk, hogy Gyurcsány irányítja az ellenzéket. Mindenki kézzel-lábbal tagadta, vagy kigúnyolta, kinevette ezt az állítást, meg kell nézni, hogy ki a főnök” – mondta Kocsis, aki ugyanitt figyelmeztett, senkinek ne legyen kétsége:

„Mostantól minden, ami a következő években vagy hónapokban történni fog, minden Gyurcsány Ferenctől fog kiindulni, a jelölésektől elkezdve a politikai alkukon át, MINDEN. Gyurcsány visszavette a teljes uralmat az ellenzék felett.”

Kocsis a tőle megszokott oldottsággal mondta fel a receptet, így a műsor második felében kifejezetten laza benyomást keltett, amikor Bayer Kálmán Olga bejelentése nyomán jelezte (a Fidesznek), hogy a következő megmérettetés idején őt is érdekelné a főpolgármesteri jelölés. /444/

Nem tudjuk eldönteni, hogy mindez riasztó, vagy inkább nevetséges. Bár Kocsis Máté erről másképp vélekedik, senki nem vonja kétségbe a sajtó részéről a Fidesz győzelmét az EP választáson. Pusztán arról van szó, hogy némileg unalmas ugyanazt elmondani sokadszorra is. Míg ellenben egy nem várt változás ellenzéki oldalon, okkal tarthat figyelemre számot.

Bayer főpolgármesteri jelölésének lehetősége ellenben a fekete humor eddig ismeretlen gyöngyszeme lehetne. Mindenesetre nem vagyunk maradéktalanul meggyőzve arról, hogy a gusztustalan viselkedés elégséges volna egy ilyen felelős pozíció ellátásához. Mondjuk Tarlós flegma érdektelensége után garantáltan felrázná ezt a hullafáradt várost…

Azonban azok után, hogy Gyurcsány Ferencet annyira igyekeztek elásni, nem biztos, hogy érdemes negatív reklámmal újra felhívni rá a figyelmet.


 

h i r d e t é s