h i r d e t é s

Köd és napsütés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Köd és napsütés

2022. január 15. - 05:30

Keleten tartósan borongós, párás és fagyos tájak is lesznek, máshol az élénkebb légmozgásnak köszönhetően sokkal enyhébb időre van kilátás. Nagy különbség lesz a hőmérsékletben is!

Szombat hajnalban keleten, északkeleten képződhet pára, köd, ami néhol napközben is megmaradhat. Ezeken a tájakon ködszitálás, ónos szitálás kialakulhat, máshol azonban sok napsütésre lehet készülni. Az északnyugati szél a keleti tájak kivételével többfelé élénk, néhol erős lesz. Hajnalban -11, +5, kora délután 0, +7 fokot mérhetünk.

Vasárnap hajnalra már nagy területen képződhet pára, köd, zúzmarás köd, ami keleten délután is megmaradhat. A napsütés a köd feloszlása után szinte zavartalan lesz, csapadék nem valószínű. Hajnalban -12, -1, napközben -2 és +7 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Szombaton reggel a keleti tájakon még erősen fagyos időre van kilátás, így ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Napközben hidegfront érkezik, az érzékenyeknél keringési panaszok, fejfájás alakulhatnak ki.

A napos időszakok ugyanakkor jó hatással lesznek a hangulatra, közérzetre.

Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s