h i r d e t é s

Köd, pici napsütés és sok felhő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Köd, pici napsütés és sok felhő

2023. január 13. - 05:41

Fokozatosan beborul az ég, főleg a nap második felében szórványosan alakul ki eső, zápor, északkeleten lehet havas eső, néhol hó is.

A sokfelé párás, ködös reggelt követően napközben egy melegfront felhőzete takarja el egyre többfelé a napot, de számottevő csapadékot nem ad. A mögötte érkező hidegfront viszont a délutáni, esti óráktól egyre többfelé hoz északnyugat felől csapadékot. Több helyen megélénkül a délies szél. Hajnalban -3, +5, délután 4-10 fokot mérhetünk.

Szombaton a front mögött már sokfelé kisüthet a nap, de keleten még eleinte előfordulhat eső, zápor. Itt még délután is a felhőké lesz a főszerep. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban -1, +5, délután 5-11 fok várható.Vasárnap ismét megnövekszik a felhőzet, csak kevés napsütés ígérkezik. Délután főként az ország északi-északnyugati felén, estétől pedig már máshol is kialakulhat eső. Északon tartósan párás, ködös körzetek lehetnek. Élénk, több helyen erős lesz a délies szél. Hajnalban -2, +5, délután 4-12 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Gyenge melegfronti hatás érvényesül, melynek hatására migrénes fejfájás, fáradékonyság, dekoncentráltság egyaránt kialakulhatnak.

Felerősödhetnek a gyulladásos panaszok és alvászavarok is jelentkezhetnek.

A megélénkülő szél fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett nyugtalanságot, ingerlékenységet is okozhat.

A borongós, szürke időben romlik hangulatunk, közérzetünk.

Itt az influenzajárvány, öltözzünk rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


h i r d e t é s

Clicky