h i r d e t é s

Ködből napsütés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ködből napsütés

2018. november 07. - 06:41

 

Reggelente több helyen párássá válik a levegő és köd képződik, amely főleg az Alföld északi részein és a nyugati határ mentén tartósan is megmarad. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a Dunántúlon és a főváros térségében közepesen felhős, az ország más részein gyengén felhős lesz az ég. 

Délután a több órás napsütés mellett gyengén vagy közepesen fátyolfelhős lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Megélénkül a délkeleti szél. 12, 17 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szerdán elkerülik a frontok a Kárpát-medence térségét. - írja a meteoklinika.hu

A melegedés hatására az érzékenyek körében melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek: általános lehet a migrén, a fáradékonyság és gyenge vérnyomás-ingadozásra is készülni kell. A tünetek enyhítése érdekében figyeljen a fokozott folyadékbevitelre és kerülje a magas alkohol- és koffeintartalmú italok fogyasztását. A Dunántúlon és a középső országrészben időnként élénk és erős lökések kísérhetik a szelet. Az erős szél hatására fokozódó fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhat, könnyen elveszítheti türelmét, próbálja meg elkerülni a stresszes, feszült helyzeteket. 

A derült éjszakát követően hajnalra erősen lehűl a levegő, a tartósan szélvédett tájakon élők sajgó végtagokkal ébredhetnek, emellett nagy a megfázásveszély. A megfázás elkerülése érdekében ajánlott a réteges és vastag öltözet, emellett fontos fokozott C-vitamin bevitel. Az enyhe időben is figyeljen oda táplálkozására, kerülje a nehéz és zsíros ételeket, fogyasszon több gyümölcsöt és zöldséget.

Az időjárás kedvez a szabadtéri programoknak, az időnként megélénkülő és megerősödő szél rontható a hő-és komfortérzeten.

A közlekedésben reggelente a pára és köd délután az erős oldalszél okozza a fő veszélyt. Több helyen kísérhetik élénk és erős lökések a szelet, ez csökkenti a menetstabilitást, valamint türelmetlenséget, ingerlékenységet is okozhat. A párás és ködös területeken jelentősen lecsökken a látástáv és a nedvessé váló útburkolaton megnő a féktáv, tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s