h i r d e t é s


Ködös és napos tájak is előfordulhatnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ködös és napos tájak is előfordulhatnak

2017. január 02. - 06:39
0 komment

 

Hétfőn hajnalban helyenként ismét -10 fok alá süllyedhet a levegő hőmérséklete, napközben pedig folytatódik a hideg, északon többfelé párás, ködös idő - írja az Időjárás.hu.

A jelenlegi előrejelzések szerint azonban keddtől változékony, és ismét egyre szelesebb napok elé nézünk.

Délelőtt a hajnali ködfoltok helyenként tartósan megmaradhatnak, illetve megemelkedve rétegfelhőzet képződhet belőlük. Itt jelentéktelen ónos szitálás, hószállingózás kialakulhat. Máshol csapadékra nem kell számítani, alapvetően napos idő várható.

Délután továbbra is találkozhatunk napos és párás vidékekkel egyaránt. Az ország jelentős részén csak kevés gomolyfelhő zavarja majd a jellemzően napsütéses időt, északkeleten viszont erősen felhős, borult marad az ég. Foltokban továbbra is előfordulhat még köd, illetőleg zúzmarás köd északon. Jelentős csapadék nem lesz, de hószállingózás, ónos szitálás kialakulhat. Általában mérsékelt lesz a légmozgás, de a délnyugati tájakon sokfelé megélénkülhet a délnyugati szél.

A legmagasabb hőmérséklet -1, 4 fok között valószínű, de a ködös tájakon ennél hidegebb, délnyugaton ennél melegebb is lehet.

 

idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;