h i r d e t é s

Költségvetési csalás miatt emeltek vádat Kunbaja polgármestere ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Költségvetési csalás miatt emeltek vádat Kunbaja polgármestere ellen

2017. május 16. - 14:27

 

Költségvetési csalás bűntette miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség Franzné Lakner Éva, Kunbaja Fidesz-KDNP-s polgármestere, valamint két társa ellen. - írja a portfolio.hu.

pixabay.com

A vád szerint a polgármester fiktív számlákkal igazolta a helyi közmunkaprogram dologi kiadásait

- írja a Baon.hu

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője a Petőfi Népének elmondta: a rendelkezésre álló adatok szerint a kunbajai önkormányzat 2013 februárjában kistérségi startmunka program megvalósítása céljából támogatási szerződést kötött a munkaügyi központtal.

A polgármester 2014 januárjában a céltámogatás elszámolása során benyújtott záróbeszámolójában úgy nyilatkozott, hogy a támogatási szerződésben vállalt foglalkoztatási kötelezettséget teljes egészében megvalósították, és a program célja teljesült:

az önkormányzati árkok karbantartása, átereszek szintezése, cseréje a belvízvédelmi terv alapján megtörtént.

A kistérségi startmunka mintaprogramban foglaltak azonban nem valósultak meg, a közmunkások a vállalt belvízvédelmi feladatokat nem végezték el.

A dologi kiadásokat a polgármester az ügy harmadrendű vádlottja által kiállított valótlan tartalmú számlával igazolta annak ellenére,

hogy a csatorna átereszeket ténylegesen nem szerezték be, csak utóbb, az elszámolás lezárultát és a nyomozás megindulását követően

- nyilatkozta a vádhatóság szóvivője.

Hozzátette: a polgármester a valótlan nyilatkozatával és a fiktív számlával a támogatást nyújtó szervet tévedésbe ejtette és az állami költségvetésnek összesen 4,9 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

A baon.hu úgy tudja, a másodrendű vádlott férfi a községi polgármesteri hivatal munkatársa, míg a harmadrendű vádlott egy bácsalmási egyéni vállalkozó.

Kunbaja polgármestere kijelentette, az államot és a község önkormányzatát sem vagyoni, sem anyagi kár nem érte, az üggyel kapcsolatban pedig nem kíván mást elmondani az ügy lezárásáig.

portfolio.hu


 

h i r d e t é s