h i r d e t é s

Költségvetési csalással vádolnak egy fideszes polgármestert

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Költségvetési csalással vádolnak egy fideszes polgármestert

2019. július 18. - 14:12

 

Mégis őt jelöli a kormánypárt az önkormányzati választásra.

Fotó: Tát Margit / Facebook

Tát Margitot, Méhkerék fideszes polgármesterét költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádolja a Gyulai Járási Ügyészség, derül ki csütörtöki a Magyar Narancs cikkéből. Ennek ellenére a politikus a Fidesz polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választásokon.

Tát Margit elsőrendű vádlott a támogatási szerződés aláírásakor fennálló valós - az írásban lefektetett megtévesztő nyilatkozatától eltérő - szándéka az volt, hogy a legfeljebb 31 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatást az engedélyezett felhasználási cél megvalósítása nélkül jogtalanul megszerezze, és azt más, az eljárás során ismertté nem vált célra fordítsa – idézi a lap a birtokába került vádiratot.

A bíróság a lap kérdésére elismerte, hogy a vádiratot megkapták, és hozzátették, hogy a tárgyalást még nem tűzték ki, talán őszre várható.

A 444.hu 2015-ben azt írta az ügyről, hogy a 31 millió forintos uniós forrásból bűnmegelőzési programot kellett volna megvalósítania a méhkeréki iskolának, ám a program – egy kétnapos tanároknak szóló tréninget leszámítva - elmaradt.

168ora.hu


 

h i r d e t é s