h i r d e t é s

Komoly a helyzet Leszboszon, lángokban áll a görög sziget

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Komoly a helyzet Leszboszon, lángokban áll a görög sziget

2022. július 24. - 06:38

Futótűz pusztít a görögországi Leszbosz szigetén, a hatóságok pedig felszólították az embereket, hogy hagyják el a népszerű turistavárost.

Egy futótűz füstje látható egy tengerparti bár mögött a Vatera tengerparti üdülőhelyen, Leszbosz keleti szigetén 2022. július 23-án. A lakosokat evakuálták, mivel az erdőtűz fenyegette az ingatlanokat. - Forrás: Manolis LAGOUTARIS/ AFP

A tűz szombat reggel kezdődött - írja a Cyprus Reporter, hozzátéve, hogy Vatera üdülővárost "elborították" a lángok. A környéken evakuálták a házakat és a turisztikai ingatlanokat, és buszokat és csónakokat biztosítottak, hogy az emberek biztonságban elhagyhassák a szigetet. A helyi tűzoltóság vészhelyzeti tájékoztatójában elmondta, hogy 50 tűzoltó küzd a lángokkal, amelyeket az erős szél is életben tart.

Vatera, a 8 kilométer hosszú tengerpart a sziget egyik népszerű turisztikai célpontja, az üdülővárosban számos nyaraló található.A helyi média, a Iefimerida szerint a lángok egyes helyeken már a tengerig értek, és több ingatlan már megsemmisült, a parti őrség pedig a jelentések szerint kilenc embert mentett ki a tengerpartról.

Eközben a görög szárazföldön is tombolnak a tüzek Athén környékén, aminek következtében több embernek is el kellett hagyni az otthonát. Bár a térségben nem ritkák az erdőtüzek, az ország tisztviselői szerint az idei nyár az egyik legkeményebb a Földközi-tenger térségében.

Az elmúlt héten Európa-szerte megugrott a hőmérséklet, és az Egyesült Királyságban - ahol szintén pusztítottak erdőtüzek - a hőmérő higanyszála először lépte át a 40,3 Celsius-fokot. A francia és a spanyol hatóságok szintén erdőtüzekkel küzdenek a perzselő hőség miatt. (Sky) / Portfolio


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s