h i r d e t é s

Könnyebb tisztálkodás a mozgáskorlátozottak számára

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Könnyebb tisztálkodás a mozgáskorlátozottak számára

2022. augusztus 10. - 11:03

A fürdés és a tisztálkodás egy olyan része a mindennapi életnek, aminek meglétén nem is nagyon szoktunk gondolkozni. Azonban egy mozgáskorlátozott ember számára közel sem olyan magától értetődő és könnyű ez a tevékenység a megfelelő segédeszközök nélkül.

Forrás: rehaker.hu

Biztonságosabb fürdőszoba

Az idősebb korosztály számára az otthoni balesetek túlnyomó többsége elesésből következik. A lakások, házak legveszélyesebb része pedig ilyen szempontból a fürdőszoba. Itt ugyanis a vizes csempe miatt fokozott csúszásveszély áll fenn, illetve a zuhanyzóba való be- és kilépés is jelentős veszélyt rejt. A Rehaker.hu higiéniás eszközei ezeknek a veszélyeknek az elhárításában tud sokat segíteni.

A mozgáskorlátozott emberek mellett az idősebb, gyengébb fizikumú emberek számára is jó szolgálatot tesznek ezek a segédeszközök. A fürdőkádhoz való kapaszkodók a ki- és beszállást tudják biztonságosabbá tenni. A fürdetőszékek és zuhanyülőkék pedig abban tudnak segíteni, hogy ne kelljen leülni, illetve felállni zuhanyzás vagy fürdés során a kád aljából.

A fürdőszobai segédeszközök előnyei

Ezek az eszközök azonkívül, hogy lehetővé teszik a mozgáskorlátozott, illetve idősebb emberek számára a fürdőszoba és mosdó használatát, biztonságossá és kényelmessé is teszik azt. Segítségükkel a használójuk visszanyerhet bizonyos fokú önállóságot, akár egyedül is tisztálkodhat. Valamint a segítők számára is jelentős könnyebbséget jelent, hogy nincs szükség az ápolt folyamatos tartására, illetve emelésére.

Ezeknek az eszközöknek, legyen szó akár felhajtható ülőkéről vagy fürdetőszékről, fém részei nem rozsdásodó anyagból készültek. A műanyag részeinek pedig olyan kialakítása van, amely segítségével csökkentik a csúszásveszélyt. Kialakításukból adódóan könnyen tisztíthatóak, illetve a felhajtható ülőkék, amennyiben nincsenek használatban, másokat nem zavarnak tisztálkodás közben.

Egyszerű szállítás

Önmagában egy idősebb vagy mozgáskorlátozott ember számára a fürdőszoba használata is komoly kihívásokat és veszélyeket tartogat, de utazás során ez a feladat még nehezebb. Szerencsére a legújabb fürdőszobai segédeszközök olyan anyagokból készültek, amelyek könnyűek. Ennek segítségével pedig mind a mindennapi használatot, mind pedig az utazás közbeni szállítást megkönnyítik.

Egy kombinált zuhanyszék-szobai wc például jelentősen könnyebbé teszi otthon is a zuhanyzó, illetve a mosdó használatát. Azonban mivel könnyű anyagokból készült, ezért könnyen szállítható egy autó csomagtartójában is. Így az otthontól távol is biztonságos és kényelmes tisztálkodást tesz lehetővé használója számára. Ezek a segédeszközök mind a használójuknak, mind az ápolt segítőinek könnyebbé és biztonságosabbá teszik a fürdőszoba és a mosdó használatát.