h i r d e t é s

Könyvbemutató Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Könyvbemutató Esztergomban

2016. november 30. - 15:15
0 komment

 

December 2-án, 18:00-kor kerül bemutatásra Kálmán Gábor Kalligram Kiadónál megjelent,új regénye a Kaleidoszkóp Házban (2500 Esztergom, Pázmány P. u. 7.).

A szerző beszélgetőtársa Paál Anikó lesz.

"Talán arról szólt az egész, hogyan fordult jóra minden. Zsivotzky ekkor már három napja feküdt azon a kanapén mozdulatlanul. Ennél a három napnál nem volt semmi üresebb előtte az életében. Még az egy év bezárkózottság sem, ami megelőzte. Vibrált a lehalkított tévé a háttérben, ez volt az egyetlen fényforrás a vastag, pókhálós faredőnyökkel besötétített háztömb ráeső lakáskockájában. Kékes, zaklatós és folyton változó. A plafonon imbolyogtak az árnyékai, azokat nézte, soha nem a képernyőt. A plafonon az árnyakat viszont három napja folyamatosan, egy percre sem vette le róluk a szemét. a redőny felvonószalagja egy éve szakadt el, azóta mozdulatlanul porosodott a dupla ablaktáblák előtt, zajtalanul zárva ki, szinte nem létezővé téve mindent, ami odakint történt."

(Kálmán Gábor: A temetés)

A könyvről

A temetés csonka családregény. A főszereplő Zsivotzky perspektívájából ismerjük meg az Anderkó család három férfitagjának sorstörténetét, pontosabban: a történet hiányát. Zsivotzky már nevével, névváltoztatásával is elkülönülésre törekvő alakja és az elbeszélésével váltakozó történetmesélés egy, a regény végéig ismeretlen célú utazás keretein belül mutatja meg a század első negyedétől a végéig a három férfialak önsorsrontó jellemét.

A szerzőről

Kálmán Gábor 1982-ben született Érsekújvárott. Nova című regénye 2011-ben jelent meg a Kalligram Kiadónál, és 2012-ben elnyerte a legjobb elsőkötetesnek járó Bródy Sándor-díjat. A temetés az író második regénye.

Az eseményhez csatlakozni lehet Facebook-on: https://www.facebook.com/events/626649740846513/


 

h i r d e t é s