h i r d e t é s

Kora tavaszi, széllel tarkított időnk lesz ma

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kora tavaszi, széllel tarkított időnk lesz ma

2020. március 16. - 06:07

 

Hétfőn délelőtt gyengén felhős, napos idő várható. - írja az idojaras.hu.

Virágport gyűjtő méh egy virágzó körtefán a tavaszi melegben Nagykanizsa közelében 2020. március 15-én. Forrás: MTI Fotó: Varga György

Délután derült vagy kissé felhős lesz az ég, csapadék nem alakul ki. A délkeleti szél erős lesz. 10, 14 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik front, a szélre érzékenyek panaszai felerősödhetnek és a melegedés is okozhat humánmeteorológiai tüneteket.- írja a meteoklinika.hu.

Hétfőn nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten. Amennyiben kifejezetten frontérzékeny, jelentős terhelésre nem kell készülni, azonban, ha érzékeny a szélre, akkor erős fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhat, valamint alvásproblémákkal küzdhet: a nyugtalan éjszaka másnap aztán a teljesítményére is rányomhatja bélyegét, éppen ezért próbáljon lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a megfelelő pihenéshez. Napközben kínzó fejfájást tapasztalhat, ebben az estben több folyadék, lehetőleg ásványvíz fogyasztása javasolt – az alkoholt és a magas koffeintartalmú italokat mindenképpen kerülje!

Pár fokot melegszik a levegő, emiatt az érzékenyek körében migrén, fáradékonyság jelentkezhet, de intenzív tünetekre nem kell készülni.

A szabadtéri tevékenységeknek kedvez az idő, az egész napon át tartó napsütés jót tesz a hangulatnak, csupán az erős szél ront a hő-és komfortérzeten.

A pollenterhelés jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, az allergiások lehetőség szerint kerüljék a tejtermékek fogyasztását és mossanak sűrűbben kezet.

A közlekedés során fokozott veszéllyel célszerű számolni. Az erős széllökések hatására csökken a menetstabilitás, vezessen fokozott figyelemmel és legyen körültekintő.

Vezető tünetek a mai napon: fejfájás, stressz, nyugtalanság. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s