h i r d e t é s

Korán örültünk a vasárnapi boltzár megszüntetésének

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Korán örültünk a vasárnapi boltzár megszüntetésének

2016. április 12. - 11:18
0 komment

Hiába menne át gyorsan a parlamenten a vasárnapi boltzár megszüntetését célzó törvényjavaslat, más jogszabályok miatt egyelőre még nem nyithatnának ki a boltok most vasárnap – írja az BLOKKK.com.

Utca vasárnap - Forrás: handras.hu

A portál szerint a vasárnapi boltzár eltörlését indítványozó törvényjavaslatot április 11-én benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek, ahol egy nappal később, április 12-én dönthetnek róla. Ezt követően az Országgyűlés elnökének, majd a köztársasági elnöknek kell aláírnia, utána jöhet kihirdetése a Magyar Közlönyben.

A hatálybalépés időpontja a friss törvény kihirdetését követő nap. Ez nagy sietség esetében eshet az országgyűlési döntés hetére is, akár már csütörtökre, vagy éppen péntekre is. De ez kevés a vasárnapi nyitáshoz.

A jogszabályok alapján a kereskedő köteles az üzlet nyitvatartási idejének változásait az azt megelőző nyolc napon belül a kereskedelmi hatóságnak bejelenteni. Tehát meg kell várnia a boltosnak a kihirdetést, majd mehet a jegyzőhöz. Az alkalmazottal előre kell közölni munkarendje változását, erre egy hét van.

Tehát a vasárnapi bevásárlás szűken, talán a jövő vasárnap jöhet össze, ezen a hétvégén még menjenek misére vagy meccsre, esetleg veteményezni... (propeller.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s