h i r d e t é s

Kórházi karanténba került a Toldy Gimnázium diákja

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kórházi karanténba került a Toldy Gimnázium diákja

2020. március 13. - 12:52

 

A budapesti Toldy Ferenc Gimnáziumba jár annak az asszonynak a gyermeke, akit csütörtökön koronavírussal diagnosztizáltak, a történetet az Index, a Népszava, illetve illetve – az iskola nevének említése nélkül – a 444.hu is megírta.

A fővárosi Toldy Ferenc Gimnázium - Forrás: toldygimnazium.hu

A Népszava megkeresésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte: a Toldy Ferenc Gimnázium helye szerint illetékes tisztifőorvos tegnap már intézkedett, a szoros kapcsolatnak számító gyermek esetében a szükséges eljárást megtette, a gyermek 14 napos járványügyi megfigyelése a Dél-Pesti Centrumkórházban elkezdődött. Hozzátették: a gyermek egyébként tünetmentes.

A gimnázium egyéb látogatói (pl. diákok, tanárok) tekintetében semmilyen járványügyi intézkedés nem vált szükségessé. A kerületi tisztifőorvos a tegnapi napon tájékoztatta a tankerületi igazgatót és a gimnázium igazgatóját is, megnyugtatta őket, hogy teendőjük nincs.

A Toldy gimnáziumban vírushelyzet alakult, a segítség annyi volt, hogy "felülről" fenyegették a tanárokat

Egy diák édesanyjáról derült ki, hogy koronavírusos, az iskola próbálta menteni a helyzetet.

Hazaengedték a diákokat egy budapesti gimnáziumi osztályban, miután csütörtök délelőtt kiderült, egyikük anyja koronavírus-fertőzött. A Népszava és az Index.hu egybehangzó értesülései szerint az I. kerületi Toldy Ferenc Gimnáziumról van szó. A csütörtöki tanítási nap korai vége után azonban emmiféle intézkedésre nem került sor, írja a 444.hu. A fertőzés tényét a család azonnal jelezte ezt az iskolának, de a portál úgy tudja:

senkinek sem állt módjában intézkedni, hivatalos részről nem történt semmi.

A tanárokat a diákok beszámolója szerint büntetőjogi következményekkel fenyegették meg "felülről", arra az esetre, ha akár csak elárulják, hogy melyik család, vagy melyik osztály az érintett. A 444-nek nyilatkozó diákok szerint az állásukkal játszanak, ha erről egyáltalán beszélnek velük. Az esetnek az érintett család őszintesége miatt ment híre, ezután mehettek csak haza a diákok. Ám az állami szervek és intézmények az iskolának azt üzenték, hogy meg kell tartani a pénteki tanítást is, senkinek sem adhatnak felmentést, az érintett osztály tanulóinak sem.

Koronavírus-teszt elvégzésére pedig még a megbetegedett nő gyerekének sincs lehetősége az állami ellátórendszerben

- írja a 444. Visszautasították a tesztre jelentkező apát, a gyerekeit, és a gyerekei osztálytársait, tanárait is. Hiába fordultak vírus kezelésére kijelölt Szent László kórházhoz, ott azt mondták, hogy akinek nincsenek tünetei, azt nem tesztelik. Ugyanakkor azt sem javasolták, hogy házi karanténban várjanak.

Az iskola saját hatáskörben annyit tudott tenni, hogy rendkívüli takarítást rendeltek el. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s