h i r d e t é s

Kormányinfón debütál Orbán

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kormányinfón debütál Orbán

2019. január 10. - 08:56

 

A tavalyi év végén hiába vártuk, hogy előtolja képét gorillái mögül, sikerült elkennie a dolgot. Volt is miért sunnyognia, december hónap lényegében nem is szólt másról, mint az ellenzék heves tiltakozásáról a rabszolgatörvény ellen. Kormányhű propagandista legyen a talpán, aki ilyen körülmények közt alá tudjon kérdezni a miniszterelnöknek. Az azért elég feltűnő lenne, ha csak Bayer Zsolt tesz fel kérdéseket.

Forrás: MTI / Soós Lajos

De eljött a pillanat, amikor a jelek szerint Orbán Viktor újra nyeregben érzi magát. A mai nap folyamán szerét ejti ritkaságszámba menő sajtótájékoztatójának. A Kormányinfón eddig is mindig megvolt a kvázi kabaréhangulat (legalább nevetséges, ha nem is humoros). Lázár János, Kovács Zoltán, vagy a választásokat követően az ifjú feltörekvő, Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szórakoztatta a valósággal köszönőviszonyban sem lévő agyrémeivel a nagyérdeműt.

Orbán Viktor miniszterelnök utoljára áprilisban, a választási győzelem után tartott olyan sajtótájékoztatót, ahol kényes kérdéseket is feltehettek neki. Több ilyen alkalomra azóta nem került sor, igaz, a kormányfő még júliusban ígéretet tett arra, hogy decemberben lehet majd tőle kérdezni. Ebből azonban nem lett semmi, a nagyszabású sajtótájékoztatóra nem került sor.

Néhány hete az RTL Klub Híradójának Orbán sajtófőnöke azt ígérte, a sajtótájékoztatót megtartják majd, időpontot azonban akkor nem mondott.

Most azonban úgy tűnik, a miniszterelnök mégis betartja ígéretét: a január 10-re hirdetett Kormányinfó meghívóján Orbán Viktor neve szerepel, így valószínűleg ez lesz az az alkalom, amikor a kormányfő válaszol az újságírók kérdéseire. /hvg/

Meglepő vakmerőségről tesz tanúbizonyságot, hogy a miniszterelnök csak úgy visszautasítja a sajtóval való kommunikációt. Azon túl, hogy ezzel lényegében ellehetetleníti annak lehetőségét, hogy személyét megkísérelje közelebb hozni azokhoz is, akik ellenzik politikáját, egyben azt is megmutatja, hogy saját választóit sem tartja különösebben sokra.

Ettől függetlenül – bár még lövésünk sincs, miről zagyvál majd Orbán – néhány kérdést kapásból fel tudunk sorolni, amire bizonyosan nem fog egyenes választ adni:

  1. Mi a véleménye arról, hogy az MTVA Székházában történt törvénytelen eljárás kapcsán, nem indult semmiféle vizsgálat?
  2. Ki adott parancsot a biztonsági szolgálatnak és ki engedte meg nekik, hogy hatáskörükön jócskán túllépve bántalmazzák Varju Lászlót?
  3. Ki tiltotta meg a rendőrségnek, hogy az ügyben hatékony eljárást folytassanak (ami egyébként munkaköri és esküvel szentesített kötelességük lenne)?
  4. Szándékozik-e bármit is tenni azért, hogy legalább megpróbálja megnyugtatnia tiltakozókat?


 

h i r d e t é s