h i r d e t é s

Kormánypárti tagok hiányában határozatképtelen volt az akkumulátorgyárak ügyében összehívott ülés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kormánypárti tagok hiányában határozatképtelen volt az akkumulátorgyárak ügyében összehívott ülés

2023. február 14. - 12:48

Nem értek rá a Fidesz-KDNP politikusai.

Határozatképtelen volt az ülés, amit „a magyarországi akkumulátorgyárak, és a víziközmű-szolgáltatás helyzetéről és fejlesztési terveiről” hívtak össze az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottság elé kedd délelőttre, írja a Telex.

Az ülést az LMP képviselője, Keresztes László Lóránt bizottsági elnök kezdeményezésére hívták össze, de a bizottság hat kormánypárti tagja nem ment el.

A cikk szerint az eseményre meghívták a Külügyminisztérium egyik képviselőjét, az Energiaügyi Minisztérium képviselőjét, a jövő nemzedékek szószólóját, Dr. Bándi Gyulát, a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetőjét, Kaderják Pétert is. Ezentúl szakértőket is hívtak a WWF-től, a Greenpeace-től és a Víz Koalíciótól is.

Keresztes László Lóránt elmondta, hogy a külügytől korábban szóltak, hogy nem tudnak részt venni, Lantos Csaba energiaügyi miniszter pedig külföldön tartózkodik. A bizottság kormánypárti tagjai kedd reggel jelezték, hogy egyéb ügyek és szabadságolások miatt nem tudnak részt venni a bizottság ülésén.

Az ülésen többen is hangsúlyozták, hogy nem az akkumulátorgyártással van bajuk, mivel az keretek között normálisan is működhet. Azonban nem abban a formában, ahogy a kormány most tervezi, azaz úgy, hogy a hatóságok figyelmen kívül hagyják a szabályok betartását. (24.hu)