h i r d e t é s


Kormányunk megmutatja, hogy az emberséget hírből sem ismeri

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Kormányunk megmutatja, hogy az emberséget hírből sem ismeri

2017. január 10. - 15:42
0 komment

 

Hiába fáznak a menedékkérők, nem viszik másik táborba őket - írja a Propeller.

Forrás: index.hu

Embertelen körülmények közt tartják a menedékkérőket a körmendi táborban – véli a Magyar Helsinki Bizottság, akik az ügyben Székely László ombudsmanhoz fordultak – írja a 444.

A táborban a sátrakat fatüzelésű kályháknak kéne melegítik, ezek azonban jelenleg nem sokat érnek, a sátrakban rendkívül hideg van. Nincs rendes világítás sem, a táborban 20-30 ember fázik a sötétben.

Az országban vannak táborok, amelyek jobb körülményeket biztosítanak, például a közeli Vámosszabadiban. Ezekben szabad hely is van, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal nem viszi át a sátrakból az ottani menedékkérőket.

Civil szervezetek már felajánlották, hogy gondoskodnának a menedékkérők elhelyezéséről, emellett az összes lakó hivatalosan is kérte, hogy elhagyhassa a tábort. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal viszont elutasította a kérelmüket.

A Helsinki Bizottság arra kéri az ombudsmant, intézkedjen, hogy egyetlen ember se élhessen ilyen körülmények között az országban.

De mielőtt vad migrácsozásba kezdene a tisztelt olvasó, a déli határt védő rendőröknek és katonáknak sem jutnak sokkal jobb körülmények.h i r d e t é s

betöltés..

;