h i r d e t é s

Koronavírus ide-oda, a kormánypropaganda mindenek felett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Koronavírus ide-oda, a kormánypropaganda mindenek felett

2020. február 29. - 09:07

 

A kormányban fel sem merült a nemzeti konzultáció elhalasztása

Nem halasztja el a kormány a márciusban indítandó nemzeti konzultációt, ilyen fel sem merült egyelőre – mondta a Népszavának két kormányzati kommunikációban dolgozó forrásunk is. Az ügyben feltett kérdéseinkre a kormányszóvivői iroda egyelőre nem válaszolt.

A kérdés azután merült fel, hogy a koronavírus-járvány egyre közelít Magyarországhoz, és ha a helyzet rosszabbá válik, akkor gyorsan változhatnak, mik lesznek a kormány legfontosabb feladatai. Ráadásul Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Viktor kormányfő is arról beszélt: kicsi az esélye annak, hogy Magyarországot elkerülje a fertőzés, ebben az esetben pedig az állami szervekre nagyon nagy feladatok hárulnak majd. Ebben az esetben akár indokolt is lehetne a konzultáció elhalasztása.

Ehhez képest Orbán Viktor tegnap reggel a közrádióban – miután hosszan beszélt a járványveszélyről – a  március közepén induló nemzeti konzultációval kapcsolatban csak részvételre buzdított. Arra kért mindenkit: a levelet olvassák majd el, a kérdőívet töltsék ki és küldjék vissza. A konzultáció témája – mint arról beszámoltunk, egyebek mellett a börtönkártérítés és a gyöngyöspatai szegregáció lesz. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s