h i r d e t é s

Koronavírus: kérdések és javaslatok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Koronavírus: kérdések és javaslatok

2020. március 25. - 15:42

 

Mára világossá vált, hogy a Fidesz előre kitervelt, aljas politikát játszmát folytat a magyar országgyűléssel, a magyar ellenzékkel, és ezen keresztül a magyar emberekkel. 

Céljuk, sajnos nem az együttműködés, hanem a politikai feszültség keltése, a hisztériakeltés, az emberek egymás ellen uszítása, miközben mára már zsarolnak és fenyegetnek is. Mi továbbra is fenntartjuk korrekt tisztességes javaslatunkat, amelyet a parlamentnek be is nyújtottunk. Hajlandóak vagyunk a kormánynak, az Alaptörvényben megszabott hatáskörén túlmenően is megadni minden jogi eszközt, hogy a válságot kezelni tudja. Ezek nagyon egyszerűek: a kormány 90 napra kap felhatalmazást, amit 30 nappal meg lehet hosszabbítani. Illetve, ha az Országgyűlés nem tud összeülni, akkor elektronikus távszavazással is lehessen döntést hozni.

A legfontosabb a magyar emberek védelme, biztonsága! Ehhez dolgoztuk ki védelmi csomagunkat, melyet szintén benyújtottunk az Országgyűléshez:

  1. Béremelést és védőfelszerelést az egészségügyi és szociális szféra dolgozóinak!
  2. Növeljék a munkanélküli ellátás időtartamát 9 hónapra, összegét minimum nettó 100 ezer forintra!
  3. Hatósági árat az alapvető élelmiszerekre és a védőfelszerelésekre, fertőtlenítószerekre! Csökkentsék a gáz és az energia árát!
  4. Azonnali nyugdíjemelést! A nyugdíjkiegészítés áprilisi kifizetését!
  5. A kormány védje meg a forint értékét!


 

h i r d e t é s