h i r d e t é s

Korrupció miatt nyomoznak egy tankerületi vezető ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Korrupció miatt nyomoznak egy tankerületi vezető ellen

2023. január 14. - 14:10

Az Vác és környéke cikke szerint az egyik, meg nem nevezett tankerület vezetőjét hivatali vesztegetéssel és sikkasztással vádolják. A vezető szerintük 700 kiló, cefrének való gyümölcsöt kért például az iskolagyümölcs-szerződésért cserébe.

Az Index.hu helyi forrásra hivatkozva közzétette, hivatali vesztegetés és sikkasztás gyanújával nyomoz a rendőrség egy tankerület vezetője ellen. A Vác és Környéke eredeti cikke szerint a vezető saját részére kért ingyen munkavégzést, vagy ajándékokat azért cserébe, hogy a felügyelete alá tartozó intézményekben a megzsaroltak tovább dolgozhassanak, vagy oda vállalkozásként beszállíthassanak.

Egy esetet is idéznek, amikor a vezető az egyik, tankerülettel szerződésben álló vállalkozótól 700 kiló, pálinkának szánt gyümölcsöt kért azért, hogy pályázata az iskolagyümölcs-program beszállítójaként kedvező elbírálást nyerjen.

Az egyik tankerületi karbantartótól pedig azt kérte, ha meg akarják tartani szerződésüket, javítgassanak meg ezt-azt a családi házán. A karbantartó el is kezdte a szívességmunkát, de később az iskola körüli feladatai miatt félbehagyta azokat. Ezt követően a tankerület szerződést bontott vele 2022 áprilisában.

Azt is tudni véli a lap, hogy a vezető Kia Sportage típusú szolgálati kocsiját magáncélra használta, a magánutakra használt benzint pedig elszámoltatta.

Az üggyel kapcsolatban az Index kereste a Klebelsberg Központot is, ahonnan azonban a megkeresésre még nem reagáltak. (168.hu)


h i r d e t é s

Clicky