h i r d e t é s


Kósa állítja, Habony, Csányi és Demján kártyázni jártak Makaón

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kósa állítja, Habony, Csányi és Demján kártyázni jártak Makaón

2017. június 17. - 12:11

 

A kártyázó üzletemberekről, a letelepedési kötvényről, a migránsok kötelező betelepítéséről és a civil törvényről is beszélt Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, a Magyar Időknek adott interjújában. - írja a PestiSrácok.hu

Forrás: 4024.hu

A sajtóban megjelent hírek alapján annyi történt, hogy Habony, Csányi meg Demján elmentek Makaóra kártyázni. Ha van rá pénzük, tegyék, én ezt pénzkidobásnak tartom –  mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Idők azon kérdésére, miszerint mi az igazság abból, hogy az említett férfiak tovább árusítják külföldieknek a korábban a rendszerből már kivezetett letelepedési kötvényt. Az interjúban Kósa a kormányközeliek urizálásával kapcsolatos kérdésre pedig úgy válaszolt, hogy ő sosem tenne olyat.

Például én ultizni szeretek a barátaimmal, de 10 forintos alapon. Ismét visszakérdezek: írja elő a kormány vagy a parlament, hogy ki mire költheti a saját pénzét? Van, aki pecázik, mások sportolnak, megint mások kártyáznak. Máshogy vagyunk összerakva.

A Fidesz nem korlátoz senkit abban, hogy a saját pénzét hogyan költi el – fűzte hozzá Kósa, s azt is hozzátette, a letelepedésikötvény-programot összehozni a migrációval, teljes agyrém.

Sorosék a törpe, de agresszív kisebbség

Az interjúban a frakcióvezető beszélt még többek között a civilek átláthatóságát célzó törvényről, amelyről kijelentette, bármekkora is a nyomás a kormányon,  azt biztosan nem vonják vissza. “Ha a számokat megnézzük, láthatjuk, hogy van 60-65 ezer civil szervezet, közülük a politikai műsort egy fél tucat csinálja. Ráadásul ezek mind Soros György Nyílt Társadalom alapítványhálózatának részei, az amerikai milliárdos üzletember pénzén folytatják a kétségbeesett politikai küzdelmet. Bár sok pénzük van, minden más szempontból – például tagságuk nagysága – alapján törpe kisebbségnek számítanak.”(…)“A hangzatos címek – nyitottság, transzparencia, jogvédelem –, amelyek mögé ezek a szervezetek szeretnek elbújni, csak álcának minősülnek. Az ő céljuk az, hogy ráerőltessék Soros programját Magyarországra, vagyis hogy beengedjék a migránsokat. Azért sincs okunk visszavonni a törvényt, mert az Európa Tanács Velencei Bizottsága is azt mondta, hogy a cél legitim, és más országokban is van ilyen törekvés, a magyar szabályozás ráadásul a nemzetközi példákkal összevetve kifejezetten enyhének számít. A testület néhány fontos és jó javaslatát be is építettük a törvénybe.”

Lesznek fontos kérdéseink

A migránsok befogadásáról szóló kvótadöntéssel kapcsolatban hazánk ellen indult kötelességszegési eljárásról Kósa azt mondta, hogy a kvótadöntést Magyarország az Európai Bíróságon megtámadta, így meg kell várni a válaszukat. Ha a bíróság kimondja, hogy a kötelező kvótát mégiscsak el kell fogadni, akkor majd hazánk felteszi azokat a kérdéseket, amelyek iránymutatást adnak, hogy mit kell csinálni. “Kiket kell befogadni? Ki dönti el, hogy pontosan kiket? Abba van-e beleszólásunk? Hova kell elhelyezni ezeket az embereket? Budapestre? Csenyétére? Külön menekülttáborba? Mi lesz utána a sorsuk, ott lehet őket fogni? Amennyiben ugyanis nem, akkor egy nap múlva visszamennek Németországba vagy Svédországba. További tisztázandó kérdés, hogy nekünk lehet-e beleszólásunk abba, kik legyenek ezek az emberek, vagy ezt is el kell tűrnünk, mint az 50-es években, amikor egyszer csak közölte a tanács, hogy ezentúl társbérletben velünk lesznek a lakók, abba sem volt beleszólásunk. Fontos még megjegyezni, hogy ezt a kvótadöntést senki nem hajtotta végre, azok sem, akik azt hangoztatják, hogy végre kell hajtani. Csak míg az országok döntő többsége sunnyog, mi pereskedünk az Európai Bíróságon.”h i r d e t é s

betöltés...

;