h i r d e t é s

Kósa Lajos: Európa invázió alatt van

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kósa Lajos: Európa invázió alatt van

2019. május 23. - 07:29

 

A fideszes Kósa Lajos arra buzdított szerdán mindenkit, akinek fontos a biztonság, hogy a hétvégi európai parlamenti (EP-) választáson támogassa a kormánypártokat és Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját, amely - mondta - garancia az ország védelmére és a migráció megállítására.

Illusztráció: hirek.ma

A parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: Magyarországon a Fidesz-KDNP képviseli az ország védelmét és a migráció megállítását, a többi politikai erő pártolja a migrációt, és nem az ország védelmét tartja elsődlegesnek.

A politikus úgy fogalmazott: Európa invázió alatt van, ez alapvetően fenyegeti a biztonságot, a kultúránkat, a civilizációnkat.

Kósa Lajos szerint Magyarország és Európa biztonsága csak akkor biztosítható, ha a mostani EP-választáson azok az erők győznek, azok az erők lesznek többségben az EP-ben, amelyek megállítani és nem bátorítani akarják a migrációt.

A Heinrich Pecina osztrák üzletemberrel kapcsolatos kérdésre Kósa Lajos azt válaszolta: Pecina leginkább az MSZP-vel és a baloldallal üzletelt, hiszen a Gyurcsány-kormány idején az ő közreműködésével "játszották át" orosz kézre a Mol 25 százalékos részvénycsomagját, és Pecina volt az is, aki megvette a Népszabadságot a Szabad Sajtó Alapítványtól.

A Mi Hazánk keddi törökszentmiklósi demonstrációjára a fideszes politikus úgy reagált:

Magyarországon erőszakszervezet csak úgy létezhet, hogy a parlament ellenőrzése alatt áll. Magyarországon az állam hivatott rendet tartani, és tart is

- mondta.

(MTI)


 

h i r d e t é s