h i r d e t é s

Kósa Lajos irányba tette a dolgokat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kósa Lajos irányba tette a dolgokat

2020. július 02. - 07:31

 

Kósa Lajos magvas gondolatait az atv-ben osztotta meg, többek között a Lánchídról is.

Kósa Lajos - Forrás: atv.hu

Arra a kritikára, hogy a kormány 65 milliárd forintot szán a hajdúnánási MotoGP-pályára, a Lánchídra meg csak hatot, Kósa úgy reagált, hogy 

ez annyira okos, mint megkérdezni, hogy Orbán Viktor miért nem vesz nekem kenyeret?

Megválaszolta: azért nem vesz, mert a kenyérvásárlás az én dolgom. Szerinte a Lánchíd a fővárosé, az ő dolga üzemben tartani, és felújítani azt. 

Kósa Lajos szerint nem von el pénzt Budapesttől a kormányzat. Ugyanis a főváros nem fizet adót, meg nem is termel pénzt. Az emberek és a cégek termelnek ugyanis. Kósa helyrerakta a GDP-hez való hozzájárulás kérdéskörét is:

az ország GDP-jének nagyobbik része, mintegy hatvan százaléka, vidéken termelődik meg. És nem a fővárosban.

Kósa Lajos leszögezte: a főváros aránytalanul nagy támogatást kap így is a kormányzattól. Szerinte a szamosangyalosiak joggal háborodhatnának fel ezen.

Mert gondolja meg, hogy az állam a fővárosban, részben a fővárosiak kedvéért, milyen intézményeket tart fent! A központilag finanszírozott kulturális intézmények kilencven százaléka a fővárosban van,

jelentette ki.

"Hát, bocsika, (..) aggódok a Lánchíd sorsáért," zárta a témát Kósa. Reméli, hogy nem kell majd aggódni, mint anno a hármas metró felújítása előtt, hogy "nem lehetett tudni, hogy akkor indul, vagy nem indul." 

Kósa Lajos ezzel körbeért: bár a Tarlós-vezette fővárosnak kellett volna felújítania a metrót, "mert az ő dolga," a beruházáshoz mégis több tízmilliárdot adott a kormány. (444.hu)

Kósa Lajost ide kattintva lehet megtekinteni.


 

h i r d e t é s