h i r d e t é s

Kósa Lajos ügyében felvetődik a befolyással üzérkedés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kósa Lajos ügyében felvetődik a befolyással üzérkedés

2021. február 22. - 13:20

 

Völner Pál védte meg a Fidesz alelnökét a parlamentben

Csárdi Antal (LMP) Kósa Lajos fideszes képviselő és a csengeri örökösnő ügyéről szólva azt vetette fel: függetlenül attól, hogy Kósa Lajos "ennyire ostoba módon bedőlt" az átverésnek, a magyar hatságoknak azt is vizsgálnia kellene, hogy "mi a helyzet a befolyással üzérkedéssel".

Érdemes lenne a hatóságoknak feltenni az a kérdést, életszerű-e az, hogy Kósa Lajos teljesen természetesnek gondolta, hogy neki sokmilliárdos ajándékokat juttatnak - mondta.

Azt is firtatta, vajon Kósa Lajos alkalmas-e arra, hogy vezető tisztséget töltsön be, méltó-e arra, hogy ő vezesse a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságát, illetve, hogy az operatív törzs tagja legyen.

Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára válaszában "sületlenségeknek" nevezte a képviselő állításait. Kósa Lajos bizottsági tisztégével kapcsolatban rámutatott: azok a pártok vádaskodnak, amelyek a rémhírterjesztéssel hírekbe kerülő Kórózs Lajost továbbra is a "keblükön melengetik", és eltűrik, hogy a járványhelyzetben illetékes bizottságot vezesse.

Hangsúlyozta: Kósa Lajos sértettje és nem elkövetője a hivatkozott ügynek. Megtévesztették, különben nem lenne ügy - fogalmazott Völner Pál. Felvetette azt is: hogyan gondolják, hogy a kormányzatnak bármi köze van egy olyan ügyhöz, amelyben éppen rendőrségi eljárás folyik. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s