h i r d e t é s

Kovács a pártért, a párt Kovácsért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kovács a pártért, a párt Kovácsért

2016. augusztus 06. - 08:32
0 komment

 

Közvetlenül egy jobbilkos képviselő után ült a székbe, aki az MSZP-FIDESZ kormányokat egyaránt felelősnek tartja a 26 éve tartó állami szintű korrupció és mutyizás mai szintre jutásáért.

A két pártot, mint egymással nagy ügyekben egyeztetőt bélyegezte meg. Ebből adódott az első kérdés Kovács felé, aki kiemelte, hogy ő közvetlen Horn Gyulát váltotta pártvezetői tisztségben és 1998-2004 között közmegbecsülést kivívva látta el ezt a pozíciót. A műsorvezető tárgyra visszaterelő kérdésére elmondta, hogy az ő vezetése alatt korrupció nem fordulhatott elő. Ha előfordult volna, a FIDESZ már rég kikezdte volna. Ebből logikus az a kérdés, hogy az ő vezetése után ezek szerint előfordulhatott korrupció? Igen frappánsan nemet mondott Kovács, de honnan is tudhatná, mentette a helyzetet a FIDESZ javára.

Ezek után szóba került a párt fiatalítása Mesterházy idején, amit megért, de talán mégse így kellett volna. Mesterházynak, Tóbiásnak és a jelenleg regnáló Molnár Gyulának is jelezte, hogy kész átadni tapasztalatait. Ez utóbbi azért nem sikerült, mert eddig ő volt szabadságon, most meg Gyula. Donald Trumpot meghazudtoló humorba ment át ezzel Kovács előadása múltról, jelenről és jövőről.

Kovács kitért arra, hogy ő Botkát tartja legalkalmasabbnak arra, hogy a párt arca legyen. Aki egy nagyváros polgármestereként képes elvezetni ezt a milliós régiót, az az ország vezetésére is alkalmas, hiszen amaz meg csak tízmillió. A szerkesztő egyből rácsapott: tehát lenne miniszterelnök jelöltje? Kovács szerényen megjegyezte, ha tíz évvel fiatalabb lenne, bizony lenne. Eddig négy alkalommal is a miniszterelnöki szék közelébe jutott, de vagy kitért, vagy más okból nem jutott el eddig.

A mai MSZP menedzsmentjét Kovács fiatalnak, képzettnek tartja, és ha az öregek tapasztalatát is hasznosítanák, alkalmasak lennének Orbán leváltására. Ennek apropójául megjegyezte, hogy egy társaságban járt, ahol egy fiatal ránézett és vén f…sznak titulálta őt, mire az ifjonc fejmosást kapott. Ha ő, Horn és a többi nagy generációba tartozó politikus nem lett volna, ma te sem lennél itt a pártban, mondták a társaság érettebb tagjai.

Kovács rendkívüli politikai érzékkel hatalmas horgokat akasztott a párt álkapcájába. Jelezte egy dicső múlt fényét, melynek meghatározó alakja ő volt, ugyanakkor vicces történeteivel jelentős érvanyagokat juttatott a jobboldal számára, megfiatalodott pártjának jelenlegi, róla nem tudó állapotára utalva.

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s