h i r d e t é s

Kovács Zoltán a Washington Post újságírójának: „Menj a francba!”

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kovács Zoltán a Washington Post újságírójának: „Menj a francba!”

2019. május 22. - 06:49

 

Nem ez az első eset, hogy a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár újságírókat szidalmaz. - írja a nepszava.hu.

Elképesztő a keleti parti liberális elit tájékozatlansága és arroganciája. Richard Cohen azt írja Magyarországról, hogy a legjobb napjait már maga mögött hagyta. Több mint 10 millió magyar, aki minden nap bebizonyítja az ellenkezőjét üzeni neki: Menj a francba!

– írja Twitterén Kovács Zoltán a Washinton Post újságírójának.

A cikk szerzője, Cohen véleménycikkében azt írja:

Magyarországnak nincs tengere és még 10 millióan sem lakják. Nem tölt be hatalmi egyensúlyt, nem fontos kereskedelmi partner. A legjobb napjait már maga mögött hagyta, az oroszok elleni 1956-os dicsőséges kiállására a jelenlegi, történelmileg vak amerikai generáció már nem is emlékszik – és eddig Trump is kétségkívül közéjük tartozott.

Az írás végigveszi hogyan rombolta le Orbán Viktor a demokráciát Magyarországon, megmagyarázva, miért nem kellett volna őt fogadni a Fehér Házban.

Nem ez az első eset, egyébként hogy a kormányszóvivő újságírókat szidalmaz. Korábban a Politico munkatársáról Bayer Liliről is tweetelt, mégpedig azt, hogy nem tekinti újságírónak a lap tudósítóját, ő ugyanis Kovács szerint inkább politikai aktivista. Sőt, azt is hozzátette, a Politico el kellene gondolkodnia azon, megéri-e Bayert alkalmazniuk.

nepszava.hu

 


 

h i r d e t é s