h i r d e t é s

Kovács Zoltán továbbra is kormányszóvivő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kovács Zoltán továbbra is kormányszóvivő

2018. május 15. - 08:34

 

Ami egyben azt is jelenti, hogy az eddig megszokott kormányzati kommunikáció pont olyan marad, mint Orbán Viktor modora, vagy mint e sorok leírójának főztje; nyers és darabos. 

Kovács Zoltán - Forrás: MTI

Ami egyben Kovács kommunikációs téren nyújtott teljesítményét is minősíti.

Mit várhatunk attól a Kovács Zoltántól, aki komolyan elhiszi magáról, hogy akárcsak gazdája, ő maga is igazi géniusz?

Az viszont biztosnak tűnik, hogy benne is megingott a nagyvezír bizodalma, hiszen – mint az az ATV híréből is kiderül – a Kormányinfón való sztárvendég szerepe közel sem biztos immár.

Kovács Zoltán marad a kormányszóvivő, ezt Orbán Viktor minisztereknök és a kormányzati kommunikációt felügyelő Rogán Antal is támogatja - mondta el az ATV főmunkatársának egy magas rangú kormánypolitikus. A Kormányinfókon viszont nem biztos, hogy ő áll majd Gulyás Gergely mellett.

És bár mint arra egyértelműen utalnak,

A miniszterelnök elégedett Kovács Zoltánnal – aki a külföldi sajtóval való kapcsolattartás felelőse is –, de nem kizárt, hogy lesz még egy kormányszóvivő a rendszerben. A Kormányinfókon kéthetente Gulyás Gergely áll majd a mikrofon mögött (kéthetente lesz klasszikus kormányülés ), de mellette várhatóan már nem Kovács Zoltán állja az újságírók kérdéseinek ostromát – mondták az atv.hunak, hozzátéve: elképzelhető, hogy a kancelláriaminiszter egyedül áll majd a Kormányinfókon az újságírók rendelkezésére, vagy adott esetben egy-egy miniszter lesz a Kormányinfók "vendége".

Pedig ha valamit nagyon el kéne dugni, az az angolul megszólaló Kovács Zoltán, aki eddig is okozott némi diplomáciai bakit, jelesül amikor a Guardian munkatársát fenyegette meg egy alkalommal, amiért ő kérdést mert feltenni. Micsoda szemtelenség! A pofánk leszakad, nem igaz? Másik kérdés, hogy Kovácsra gondolva ez az érzés „alapértelmezettnek” tekinthető.

Hogy mit remélhetünk a jövőben a némileg megbolygatott Kormányinfó színvonalától? Amennyiben Kovácsot tekinthetjük bármiben is etalonnak, nem lesz nehéz dolga bármely vendégelőadónak megütni a mércét. Ha csak annyit tesz, hogy nem szólal meg, lényegében már azzal is túlszárnyalta a kommunikáció e meg nem értett zsenijét.


 

h i r d e t é s