h i r d e t é s

Kövér örül Salvini várható látogatásának

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kövér örül Salvini várható látogatásának

2019. április 04. - 08:12

 

A világ megháborodásában tagadhatatlan szerepe van annak, hogy hülye emberek hülye politikusokat ültetnek a saját nyakukra. Csakhogy a hülye politikusok hülye döntésekkel tovább hülyítsék a már amúgy is pszichopatológiai jeleket mutató társadalmat. Öngyilkos kör.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b) és Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter kezet fog Rómában 2019. április 3-án - Fotó: Az Országgyűlés Sajtóirodája / MTI

Nem sokkal ezelőtt került nyilvánosságra a hír, hogy Orbán mégsem utazik Olaszországba Matteo Salvini belügyminiszterhez találkozni. Ez a hír még akár örvendetes is lenne, de tekintve a magyar miniszterelnök és Salvini nyilvánvaló egyszersmind bizarr, kölcsönös politikai affinitását, sajnálatos módon a dolog ennyiben aligha zárható le.

Olyannyira nem, hogy ha már a hegy nem ment Mohamedhez, az lesz kénytelen idejönni. A Parlament

Rómába látogatott Kövér László házelnök, Hiller István (MSZP) és Selmeczi Gabriella (Fidesz) társaságában, és találkozott többek közt Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel. A migráció megítélése összeköti őket, mondta Kövér, illetve a családok megítélése. Magyarország a szárazföldön, Olaszország a tengeren állította meg a migrációt, mondta Kövér, aki ehhez gratulált is az olasz politikusnak.

Ami a különbség: a Fidesz az Európai Néppártban (EPP), Salvini pedig egy új szövetségben látják a jövőjüket. Álláspontjuk ott találkozik, hogy az EPP-nek nyitottnak kell lennie a tőlük jobbra lévő politikai erők felé is, nem csak balra. Ezzel részben az EPP-t is felértékelik, részben alternatívákat is nyithatnak a választók előtt, hogy milyen Európát is akarnak valójában.

A házelnök azt is elmondta, reményeik szerint április végén, május elején Magyarországra látogat az olasz belügyminiszter. Kövér megjegyezte: az olasz kormánykoalíció baloldali tagjával, az Öt Csillag Mozgalommal is sok kérdésben egyet tudnak érteni. A kétoldalú viszonyrendszerben vissza kellene térni az európai politikában oda, hogy a véleménykülönbségek eltúlzása, a másik fél megbélyegzése helyett, inkább a közös pontokra helyezzék a hangsúlyt és keressék az együttműködés lehetőségét - emelte ki a közmédiának nyilatkozva Kövér László. /hvg/

Cseppet sem megnyugtató, ha Kövér bárkivel közös álláspontot hangoztat. És Salvini politikája pontosan olyan, amivel kapcsolatban a közös pontokon nyugvó együttműködés a legóvatosabb becsléseink szerint is egy geopolitikai napalmbombával ér fel. Se ész, se politikai szakértelem, legfeljebb tömegmanipulációs technikák. Ez így a hülye politikus hülye stratégiájának minősül és rendszerint ennek következményeit az őket hatalmon megtűrő hülye népek szenvedik el.


 

h i r d e t é s