h i r d e t é s

Kövér saját kedvére bünteti az ellenzéki képviselőket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kövér saját kedvére bünteti az ellenzéki képviselőket

2019. február 12. - 10:18

 

Egyhavi fizetését veszik el Székely Sándor független képviselőtől, mert tiltakozott a túlóratörvény ellen.

Illusztráció: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Még a témával foglalkozó bizottság sem akart feltétlenül szankciókat kiróni, a házelnök így kezébe vette a döntést.

Kövér László egy személyben döntött a túlóratörvény ellen tüntető képviselők büntetésének mértékéről, írja Székely Sándor képviselő, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke  a Facebookján – a bejegyzést az Index szúrta ki. A házelnök meglepő lépésének oka, hogy a Házbizottságban nem alakult ki konszenzus a képviselő tiszteletdíjának csökkentésére vonatkozóan.

Kövér döntése mögött a lapunk által is sokat idézett parlamenti tiltakozó akció áll: decemberben az ellenzék látványos fellépéssel próbálta megakadályozni, hogy a fideszes képviselők megszavazzák a túlóratörvényt. Elfoglalták a lépcsőt, személyesen próbáltak beszélni Orbán Viktorral, sípoltak, dudáltak és szóban kérlelték a képviselőket.

Mindez nem zavarta a kormánypárti képviselőket, akik a káosz közepette számos törvényt elfogadtak, és Köztük olyan jelentős jogszabályokat, mint a közigazgatási bíróságok felállítása. Korábban pedig egy kalap alatt vetették el a túlóratörvény ellen beterjesztett, közel 3000 módosító javaslatot is. 

Több ellenzéki is sérelmezte, hogy bedugott kártya nélkül is működnek a szavazógépek, ami szerintük szabályellenes. Büntetést végül csak az ellenzéki tiltakozók kaptak.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s