h i r d e t é s


Közel 1 milliárd forintos beruházást finanszíroz a K&H Kunszentmártonon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Közel 1 milliárd forintos beruházást finanszíroz a K&H Kunszentmártonon

2017. szeptember 22. - 10:55

 

A feldolgozóipar bővülése Jász-Nagykun-Szolnok megyében is utat tör magának. A megnövekedett vevői megrendelések kiszolgálása érdekében a térség egyik legnagyobb gyártó cége, az NP Hungária Kft. a Sintex NP leányvállalata közel 1 milliárd forintos beruházással bővítette termelési kapacitását.

A hőre keményedő és hőre lágyuló műanyagok gyártásával foglalkozó cég ma felavatott új gyártócsarnokának megvalósítását a K&H finanszírozta.

Az ipari cégek, ezen belül is a feldolgozóipar teljesítménye hagyományosan komoly szerepet játszik Magyarország GDP növekedésében. A legfrissebb KSH adatok alapján 2017 második negyedévében a feldolgozóipar hozzáadott értéke 3,6%-kal növekedett az előző év azonos időszakához képest. Ez a trend aJász-Nagykun-Szolnok megyei cégek beruházásaiban is tetten érhető:„Az elmúlt három évben folyamatosan nőtt értékesítésünk, főként az elektromos ipar bővülésének köszönhetően. Ahhoz, hogy eleget tudjunk tenni a megnövekedett megrendelés-állománynak, egy teljesen új gyártórész létrehozására volt szükség” – mondta el Fabrice Burdin, a hőrekeményedő és hőrelágyuló műanyagok gyártásával foglalkozó NP Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a közel 1 milliárd forintos gyártócsarnok mai felavatásakor.

A 2016 szeptemberében kezdődött, több mint 3 millió eurós beruházás célja a már meglévő, 8.000 m2területű gyártócsarnokmegduplázása volt. A gyártókapacitás növelése mellett azonbana technológiai fejlesztésre is törekedett a cég, hiszen a munkaerő-hiány miatt az automatizálás fokozása is feltétele annak, hogy a nagyobb volumenű és egyre gyorsabb kiszállítást igénylő vevői megrendeléseketis megfelelően ki tudják szolgálni.

„Ilyen jellegű projekt finanszírozásánál a Bank atervezett beruházás paramétereinek és a hitelfelvevő cég gazdasági és pénzügyi helyzetének ismerete mellett arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy tájékozódjon a beruházás által létrejött plusz termelő kapacitás felvevőpiacáról, valamint a fejlesztés regionális és gazdasági hatásairól. Az NP Hungária Kft. és a K&H Bank között régóta fennálló szoros együttműködésnek köszönhetően látjuk a társaság életében jelenleg történő eseményeket és jövőbeli elképzeléseket is, így szakmailag felkészültek vagyunk, hogy proaktívan, üzleti partnerként támogassunk egy ekkorafejlesztést”- mondta elPatrick Van Overloop, a beruházást finanszírozó K&H Üzleti ügyfelek divíziójának vezetője.h i r d e t é s

betöltés..

;