fbpx Közel 100 millió forintot égetett el a Facebookon a kormány propagandára, egy hét alatt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Közel 100 millió forintot égetett el a Facebookon a kormány propagandára, egy hét alatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Közel 100 millió forintot égetett el a Facebookon a kormány propagandára, egy hét alatt

2021. október 17. - 08:24

 

Fejenként 13 millió juttott Deák Dánielre, Rákay Philipre és Bohár Dánielre.

45 millió forintot költött el hirdetésekre a kormány üzeneteit mantrázó wannabe-influenszerekre a Megafon Központ - írja a Telex.

A lap összesítéséből kiderül, hogy politikai témájú hirdetésekre október második hetében a legtöbbet a Fidesz költött. A kormánypárt posztjait 25 400 000 forintból tolták meg. Maga a kormány sem volt szűkmarkú. A Magyarország Kormánya nevű oldalnak is jutott 14 millió forint. A Megafon Központ arcaira fejenként 13 millió forint körüli összeget költöttek. Ennyiből hirdették Deák Dániel, Rákay Philip és Bohár Dániel posztjait is. Az Aktuális és a Konverzió nevű, szintén kormánypropagandát folytató oldalak összesen nagyjából 15 millió forintból terjedtek a facebookon.

Hogy mennyire okosan elköltött pénzek ezek, jól mutatja a Telex által is kiemelt Dér Stefi esete. Ő a Megafonosok egyetlen női propagandistája, aki alig gyűjtött 10 ezer lájkot a vizsgált héten, hisz nem kapott szponzorált posztokat. Azok után sem tudott ennél jobban teljesíteni, hogy az azt megelőző 30 napban összesen 20 millió forintot költöttek rá.

Korábban előfordult, hogy egy kormánypárti kopasz egyetlen posztjára 1,6 millió forintot költöttek el. A 2019-es önkormányzati választás óta állítólag aggódik a Fidesz, mert a méréseik szerint a párt nem túl népszerű a fiatalok között, és ez ellen többek között azzal próbálnak tenni, hogy a fideszes pénzből fenntartott Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Kovács István vezetésével felállították a Megafon Központot, aminek a célja: összeterelni és kiképezni azokat az influenszereket, akik szerint konzervatívnak lenni szexi, menő és rock&roll, hogy megálljt parancsoljanak az interneten pusztító liberális véleményterrornak. (444.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s