h i r d e t é s

Közel az egyezség az új román kormányprogramról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Közel az egyezség az új román kormányprogramról

2020. december 20. - 16:32

Még ma, legkésőbb holnap elkészül a formálódó román kormány programja

Hamarosan beköltözhetnek az új „lakók” a kormánypalotába - Fotó: Gov.ro

Még ma, legkésőbb holnap elkészül a formálódó román kormány programja – mondta Florin Cîţu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által javasolt miniszterelnök-jelölt. Citu ezt az után közölte, hogy szombaton megszakadt a tárgyalás három párt; a PNL, a Mentsétek meg Romániát Szövetség – Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja szövetség (USR–PLUS) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) között a kormányalakításról – írta a Kronika online. 

Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője úgy fogalmazott: a hárompárti tárgyalásokon erősödött a bizalom a felek között. Sajtóértesülések szerint Cseke a közigazgatási, fejlesztési és közmunkálatokért felelős miniszteri tisztség várományosa. Információk szerint a környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter Tánczos Barna lehet, az ifjúsági és sportminisztérium tárcavezetői tisztségének várományosa pedig Olteán Csongor, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) elnöke.

A NEWS.RO BIRTOKÁBA JUTOTT INFORMÁCIÓK SZERINT A PNL-NEK 42, AZ USR–PLUS-NAK 26, AZ RMDSZ-NEK PEDIG 12 ÁLLAMTITKÁRA LESZ. AZ RMDSZ 4 MEGYÉBE DELEGÁLHAT KORMÁNYMEGBÍZOTTAT. (index.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s