h i r d e t é s

Közeledik a decemberi tavasz

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Közeledik a decemberi tavasz

2019. december 14. - 06:03

 

A szombati napot egy front teszi változatossá, majd vasárnaptól intenzív melegedés várható. A jövő hét elején a 15 fokot is meghaladhatják a csúcsértékek. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a Tiszántúl kivételével sokfelé várható eső, a Bakonyban havas eső.

Délután a csapadék egyre inkább északkelet felé helyeződik át, mögötte felszakadozik a felhőzet. A déli szél mérsékelt marad, a délutáni csúcsértékek 3, 8 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt az ország északi részein közepesen felhős, másutt gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután sok napsütésnek örülhetünk, csapadék nem valószínű. Megélénkül a déli szél. 6, 11 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szombaton kettősfront érkezik és okoz rendkívül megterhelő élettani helyzetet. A változékony időben gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás és a keringési panaszok is fokozódhatnak. - írja a meteoklinika.hu

A hideg és melegfrontérzékenyek egyaránt nehéz napra számíthatnak. A frontérzékenyek körében görcsös fejfájás, izom-és hasigörcsök jelentkezhetnek, emellett migrénes panaszokra is készülni kell. A változékony időjárás további terhelést okoz, a krónikus betegek és az idősek vérnyomás-ingadozást, gyakori rosszullétet tapasztalhatnak. Az déli irányú szél időnként megélénkül, ez pedig fejfájást, szokatlan stresszt és ingerlékenységet okoz. A tüneteken enyhíthet, ha megpróbálja tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket és nyugodt körülmények között tölti a napot.

A csapadék a nap első felében a Dunántúlon és a középső tájakon zavarja a szabadtéri programokat, délutántól viszont ezeken a tájakon megszűnik a csapadék és a Tiszántúlon ered el az eső. A felhős és csapadékos időben alacsony a hő-és komfortérzet, könnyen megfázhat, ha nem vigyáz. A borús időben mentális panaszok is felléphetnek, gyakori lehet a levertség és a fáradékonyság. Sokat segíthet, ha vidám színekkel veszi körbe magát és a rendszeresen alkalmazott fényterápia is enyhíthet ezeken a panaszokon.

A légszennyezettség közepes, a nagyobb városokban kedvezőtlen a levegő minősége.

A közlekedést napközben a csapadék nehezíti. A csapadékos tájakon csúszóssá válik az útburkolat, megnő a féktáv. Az élénk szél hatására csökken a menetstabilitás, a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelem javasolt.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s