h i r d e t é s

Közeledik a nyár

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Közeledik a nyár

2020. június 02. - 06:00

 

A következő napokban kissé fülledt lesz a levegő, de melegedés kezdődik, péntekeig a 25 fokot is elérhetjük! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a napsütés mellett gomolyfelhők is lesznek az égen, ezekből helyenként előfordulhatnak futó záporok. 

Délután gomolyfelhős és napos időszakok váltakoznak, zápor kialakulása sem zárható ki. Többfelé erős lesz az északi szél, 16, 22 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. 

Orvosmeteorológia

Nem érkezik front és nem várható hőség sem, ennek ellenére a fizikai munka során hamarabb elfáradhat, légszomj, rosszullét is jelentkezhet. - írja a meteoklinika.hu

Az élénk szél frissítőleg hathat, de ha fokozottan érzékeny, akkor enyhe fejfájást, nyugtalanságot tapasztalhat, a gyerekek is szétszórtabbak, figyelmetlenek lehetnek. Mindez a zivatarok által érintett tájakon is gyakori lehet, főként a vihar érkezése előtt válhat feszültté, ingerlékennyé. A zivatarok idején az asztmások állapota is romolhat, ők próbálják zárt térben átvészelni a mozgalmasabb órákat és erre az időre pihenjenek le.

A napos tájakon az UV-sugárzás maximuma eléri az erős, sőt, megközelíti a nagyon erős fokozatot, de a változékonyság miatt ingadozó lesz az értéke.

Az allergiásoknál a pázsitfű, illetve egyre inkább már a csalánfélék pollenjei is okozhatnak intenzív panaszokat. Az allergiások mérsékeljék a hús- és a tejtermék-fogyasztást, autózás közben pedig tartsák felhúzva az ablakokat! A zivatart követően 1 órával már sokkal tisztább a levegő, ilyenkor, vagy kora reggel és este érdemes inkább sétálniuk!

A közlekedés során eleinte a napsütés lehet zavaró, délután pedig záportól, zivatartól nedvessé váló útburkolat növelheti a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A zivatarokban olykor erős vagy viharos széllökések ronthatják a menetstabilitást, a felhőszakadások területen pedig hirtelen drasztikusan lecsökkenhet a látótávolság.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s