h i r d e t é s

Közeledik a PTE 25. Rókaűzők Váltófutóverseny rajtja

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Közeledik a PTE 25. Rókaűzők Váltófutóverseny rajtja

2019. szeptember 24. - 16:47

 

Idén, október 5-én 9 órakor, Pécsen, a Vasvári u. 4. előtt lesz a rajt. A PTE Rektori Kabinet ajtajából dr. Miseta Attila a PTE rektora indítja a mezőnyt. Az utolsó futók Kaposváron, a Kossuth téren 16 órakor rajtolnak. Ugyanitt lesz a verseny eredményhirdetése 17 órakor.

Forrás: rokauzok.hu

Pécs és Kaposvár között, a 84 km-es útvonalon, a Mecseken és a Zselicen át, 4 és 12 fős csapatok vágnak neki a táv teljesítésének, az alábbi útvonalon:

Pécsi Tudományegyetem – Pécs – Mecseki Erdészet – Orfű (kerékpárúton) – Abaliget – Hetvehely – Becsali – Zselici Erdészet – Tormás – Baranyaszentgyörgy – Baranyajenő – Gödre – Szentbalázs – Sántos – Kaposvár.

Az útvonal részletesen megtekinthető a váltópontok pontos helyének feltüntetésével együtt a www.rokauzok.hu oldalon.

A PTE 25. Rókaűzők mezőnye hat hagyományos kategóriában versenyez majd:

B.0. (nulladik) kategória: középiskolák

B.1. (első) kategória: felsőoktatási intézmények MEFOB

B.2. (második) kategória: amatőr futóklubok (pl. BSI futónagykövetek csapatai)

B.3. (harmadik) kategória: munkahelyek, cégek

B.4. (negyedik) kategória: nyílt, tetszőleges összeállítású csapatok részére

Ezekben a kategóriákban egy váltó 12 futóból áll. A különböző nehézségű szakaszok közül a négy könnyebbet nők, a nyolc nehezebbet férfiak futják.

 

4 fős csapatok (egy nő és három férfi). Itt fejenként átlagosan egy félmaratoni táv lefutása a feladat.

A 12 fős csapatok B.1. kategóriája ebben az évben is Magyar Egyetemi és Főiskolai Váltófutás Országos Bajnokság is egyben. Ez ugyanolyan elismerésben részesül, mintha az egyetem bármely más sportágban diadalmaskodna.

 

Annak érdekében, hogy a verseny ne nyúljon el túlságosan hosszúra, hogy minél kisebb legyen a forgalom zavarása, az útvonalon újraindítási pontok találhatók. Ezek közül a nézők és a sajtó számára az abaligeti (10 óra 50 perc) és a gödrei (13 óra 10 perc) helyszínt ajánljuk megtekintésre, ahol a teljes mezőny és nagyszámú szurkoló is jelen van.

A verseny rendezői elkötelezettek a természet- és környezetvédelem iránt, ezért Pécstől Orfűig a mezőny a kerékpárutat használja, illetve a lehető legkisebb károsanyag kibocsátást a Toyota Full Hybrid kísérő autói biztosítják.

A profi időmérést a ChampionChip világhírű rendszerével az EvoChip Hungary végzi, amely az azonnali eredményhirdetés lehetőségét biztosítja. Továbbá lehetővé teszi minden szakaszon a legjobb futó kiválasztását és az Álomcsapat kihirdetését. A rendszer segítségével azonnali sms üzenetet küldünk a teljesített szakaszok időeredményéről, így a csapatkapitányok végig figyelemmel kísérhetik csapatukat.

Idén újra meghirdettük a „Falkaversenyt”. Egy „rókafalkát” három, azonos településről érkező csapat alkot, melyekből legalább az egyiknek középiskolásnak kell lennie! Két éve Pécsi Falka győzött, tavaly Kaposvár volt a legjobb.

 

A verseny névadó fő támogatója:

Pécsi Tudományegyetem

 

A verseny kiemelt támogatói:

Kaposvár Megyei Jogú Város

Pécs Megyei Jogú Város

Kaposvári Egyetem

 

A verseny fő támogatói:

Magyar Cukor Zrt. * HIGH5 * MOMENTS * INTERSPORT * KOMÉTA * TELEKOM * Koto Autóház Kaposvár – TOYOTA * Mecsekerdő Zrt. *

 

A verseny szakmai partnerei és támogatói:

MEFS * PTE Sportiroda * MelóDiák *Kaposvári Sportközpont és Sportiskola *
Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület * FittBike SE * Nagyboldogasszony Iskolaközpont Kaposvár

Sántos, Szentbalázs, Gödre, Baranyaszentgyörgy, Tormás, Hetvehely, Abaliget, Orfű

(A megadott időpontok, külső körülmények miatt változhatnak.)

Figyelem: a versenyre szeptember 26-ig még lehet nevezni a honlapon leírtak szerint!


 

h i r d e t é s