h i r d e t é s


Közlekedésfejlesztés Fidesz-módra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Közlekedésfejlesztés Fidesz-módra

2018. január 21. - 08:19

 

Kishomokon a kérések ellenére sem fog megállni a tram-train

Nem fog megállni a Hódmezővásárhelyet Szegeddel összekötő, új villamos a kishomoki városrészben, hiába gyűjtöttek aláírást az ott lakók – írja a Hír TV

A csatorna riportja szerint a vonat-villamos hibrid több helyen is megáll majd Hódmezővásárhely belvárosában, de a város szélén lévő Kishomokon nem lesz állomása. Pedig közvetlenül ott halad majd el a sínpár, ráadásul a buszjáratokat ritkítani fogják.

„A számításokban úgy vették figyelembe tudomásom szerint, hogy a buszjáratok jelentős része megszűnik. Természetesen azoknak, akik a nyomvonal mellett vagy mentén élnek, és akiknek fontos az akár Hódmezővásárhelyre, akár Szegedre való bejutás, ott, ahol nem áll meg az új tram-train, mindenképpen szükségük lesz az autóbuszjáratokra” – mondta a csatornának Márki-Zay Péter ellenzéki polgármesterjelölt.

A hódmezővásárhelyi tram-train 2017 elején becsült büdzséje még csupán 23 milliárd forint volt. Egy augusztusi kormányhatározatban több mint 50 milliárdra kúszott, szeptemberre pedig már 74 milliárd körülire szaladt büdzsé – írja a Hír TV.

„A cél először az, hogy minél olcsóbbnak mutassák ki, ezzel meggyőzzék a közvéleményt meg a döntéshozókat arról, hogy érdemes megépíteni, tehát valószínű, hogy irreálisan alacsonyra becslik. Később persze kiderül, hogy ez is kell, az is kell, és onnantól kezdve az lesz a lényeg, hogy minél drágábban épüljön, minél több pénz fölött lehessen rendelkezni. Én ezt a folyamatot láttam itt. Nem láttam extra drágulást, egyszerűen azok a számok, amelyeket Lázár János idézett, akkor nem voltak valóságosak” – mondja Tevan Imre szakújságíró. (mno.hu)


 

h i r d e t é s

betöltés..