fbpx Közös listát állít az ellenzék, árnyékkormány-program is készül | CIVILHETES

h i r d e t é s

Közös listát állít az ellenzék, árnyékkormány-program is készül

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Közös listát állít az ellenzék, árnyékkormány-program is készül

2021. október 22. - 06:51

 

Maradt a korábbi elhatározás: a 2022-es országgyűlési választásokra egy közös listát állít az ellenzék. Márki-Zay Péter együtt emlékezik 1956-ra Dobrev Klárával és Gyurcsány Ferenccel október 23-án. 

Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelölt vezetésével készül az ellenzék kormányprogramja, amelyhez a Közös Alap programot használják fel – olvasható a hatpárti szövetség és a Mindenki Magyarországa Mozgalom által aláírt közleményben, amelyet az Index ismertet. Ebben a pártok és az MMM szerdán állapodtak meg.

A pártelnöki találkozón áttekintették az előválasztást, és elfogadták annak eredményét, amellyel hivatalosan is lezárult a folyamat, ezzel párhuzamosan lezárták a vitás kérdéseket is. Külön kiemelték az előválasztásban részt vevő aktivisták munkáját, és köszönetüket fejezték ki.

A közleményben újra megerősítették azt a korábban már bejelentett döntést, hogy a 2022-es országgyűlési választásokra egy közös listát állít az ellenzék. A közös ellenzéki program kilenc alapvetését nyáron ismertették az összefogás pártjai, a programíró bizottságokban ez a munka azóta haladt. A választókat is bevonják a programírásba.

A közleményben arról is írnak, hogy az ellenzéki szövetség október 23-án 16 órától, Budapesten közös nagygyűlést tart. A rendezvényen Márki-Zay Péter együtt emlékezik 1956-ra Dobrev Klárával és Gyurcsány Ferenccel is. (Infostart)


 

Kommentek

h i r d e t é s