fbpx Közös nyilatkozat született a demográfiai csúcson | CIVILHETES

h i r d e t é s

Közös nyilatkozat született a demográfiai csúcson

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Közös nyilatkozat született a demográfiai csúcson

2021. szeptember 23. - 17:21

 

Szorgalmazzák azt is, hogy a demográfiai szempontok valamennyi uniós szakpolitikában érvényesüljenek

Andrej Babis cseh, Janez Jansa szlovén és Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Aleksandar Vucic szerb elnök, Milorad Dodik, a háromtagú boszniai államelnökség szerb tagja és Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (b-j) a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2021. szeptember 23-án. - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Közös nyilatkozatot írtak alá a családok támogatásáról a részt vevő állam- és kormányfők a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson - jelentette be Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Várkert Bazárban.

"Európa demográfiai megújulását, fenntarthatóságát, jövőjét a családok megerősítésében és támogatásában látjuk" - fogalmazott a miniszter a rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök, Aleksandar Vucic szerb államfő, Andrej Babis cseh miniszterelnök, Janez Jansa szlovén kormányfő és Milorad Dodik, Bosznia-Hercegovina államelnökségének szerb tagja jelenlétében.

Novák Katalin később a Facebook-oldalán kiemelte: a dokumentummal elkötelezik magukat, hogy hatékony családpolitikával segítik a gyermekvállalást, a fiatalok családtervezési céljainak megvalósulását, ösztönzik a méltányos béreket, a munkát biztosító munkaalapú gazdaság fejlesztését.

Egyebek mellett szorgalmazzák azt is, hogy a demográfiai szempontok valamennyi uniós szakpolitikában érvényesüljenek - tette hozzá a magyar politikus. (MTI) / Infostart


 

Kommentek

h i r d e t é s