h i r d e t é s

Közpénzes segítséggel építenének 200 szobás szállodát Tiborczék Balatonvilágoson

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Közpénzes segítséggel építenének 200 szobás szállodát Tiborczék Balatonvilágoson

2020. február 19. - 09:41

 

A BÉT honlapján számolt be a Tiborcz István érdekeltségében lévő Appeninn Nyrt., hogy leányvállalatuk, a Pro-Mot Ingatlanfejlesztő Kft. pályázatot nyújtott be a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretein belül, a tulajdonában, illetve vagyonkezelésében álló Club Aliga üdülő területéhez tartozó kikötő fejlesztése és modernizálása érdekében- írja a 168ora.hu

A cég egy másik pályázattal is igyekszik közpénzes segítséghez jutni: egy új, egész évben nyitva tartó hotel kialakítására kérnek pénzt a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Mint írják:

a beruházás révén teljesen megújulna a Club Aliga szálláshely szolgáltatása, amely nyomán a szálláshelyek színvonala jól illeszkedne a kikötő, valamint a strand által kínált magasabb minőségű szolgáltatások sorába.

Egy másik közleményben bővebben is beszámolnak közpénzes terveikről.

Az egykori pártüdülő épülete a Balaton partján a Balatonvilágoshoz tartozó Balatonaligán.

Kiemelik: a balatonvilágosi Club Aliga területén már elindultak a felújítási munkálatok és már az idei szezonra megújul a strand és a kikötő parti környezete.

Az üdülőterület északi részén, az úgynevezett Aliga2 részterületen több, régóta elhanyagolt, védettséget nem élvező, és esetenként balesetveszélyes, korábban elzárt épület lebontása, valamint a körülöttük lévő elburjánzott növényzet rendbetétele is megindult. A fejlesztés ezen szakasza olyan vonzó építési telkek kialakítását célozza, amelyeknek az értékesítése segíti a teljes komplexum átfogó felújításának finanszírozását. 

Az Appeninn Nyrt. állásfoglalása a Club Aliga fejlesztéséről szóló sajtóhírekkel kapcsolatban

A balatonvilágosi Club Aliga üdülőközpont fejlesztésével kapcsolatban a tegnapi és a mai napon számos sajtóhír olyan címmel, felütéssel jelent meg, amely az Appeninn Nyrt. álláspontja szerint – különösen a tulajdonosi struktúra tekintetében – súlyosan félrevezető, valamint alkalmas lehet arra, hogy a tőzsdei vállalat piaci működését és megítélését befolyásolja.

Bernáth Tamás, Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgató:

Az Appeninn Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett, több mint 4.000 részvényessel és 10 éves piaci jelenléttel rendelkező ingatlanpiaci társaság, az igazgatótanács és a vezérigazgató stratégiai és operatív vezetésével, meghatározott üzleti terv mentén működik és végzi ingatlanfejlesztési tevékenységét. Az Appeninn Nyrt. ügyvezetése döntéseit az összes részvényes képviseletében és érdekeinek figyelembevételével hozza, a Társaság mindezekről a tőzsdei transzparenciakövetelményeknek maximálisan megfelelve folyamatos tájékoztatást ad a nyilvánosságnak. Az Appeninn Nyrt. nevében minden ezzel ellentétes állítást és értelmezést határozottan visszautasítok.

A Club Aliga fejlesztésével az Appeninn Nyrt. célja, hogy az évtizedek óta elhanyagolt területen a mai turisztikai igényeknek megfelelő, az üdülni kívánók számára vonzó, ugyanakkor a helyi lakosok és nyaralótulajdonosok számára hozzáférhető szolgáltatások legyenek elérhetők a mai igényeknek megfelelő stranddal és közösségi terekkel. Az Appeninn Nyrt. mindezzel nemcsak egy gazdaságilag fenntarthatóan működő turisztikai komplexumot hoz létre, hanem jelentős mértékben hozzájárul a balatoni turizmust kiszolgáló infrastruktúra fejlesztéséhez, amely a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programnak is deklarált célja. Az Appeninn Nyrt. számára kiemelten fontos a helyi érdekek figyelembe vétele, ezért folyamatos konzultációt folytat a balatonvilágosi önkormányzattal.

168ora.hu


 

h i r d e t é s