h i r d e t é s

Kubatov Gábor mit gondol a nyilvánosságról?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kubatov Gábor mit gondol a nyilvánosságról?

2020. január 08. - 11:13

 

Üllői út 129. Ez a Fradi címe. Ha egy hu-t teszünk hozzá, a szurkolók honlapjáé is. Ügyesen markolja össze mindazt, amit időszerűnek vélnek a szerkesztői. - írja a medianaplo.blog.hu.

Forrás: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Olvastam például arról, hogy vért kérnek egy kórházban fekvő sportolónőnek. Majd’ mindene megvan, amiről fölismerhető egy sajtótermék, csupán az hiányzik, ami nélkül mégse lehet sajtótermék: sehol se találom az impresszumot. Sejthető persze, hogy közleményeiért a klub elnöke vállal felelősséget, akinek évértékelője a honlapon látott napvilágot. A 41. perctől hallottam egy gondolatmenetet szűkebb érdeklődési körömről.

Kubatov Gábor szerint az újságírók „csak isszák a vizünket”, és

Akik kárt okoznak, azokkal nem dolgozunk. De ehhez az kellett, hogy kiépítsük a saját médiarendszerünket.

 Szóba hozta a zöld-fehér magazint (6000 példány), a Fradi TV-t (adásonként 150 ezer érdeklődő), a mérkőzéseket, amelyeket olykor „450 ezer ember nézett végig”, ám akik odakapcsoltak, vannak milliónyian is.

Nekünk megvannak a saját csatornáink, mi tudunk kommunikálni a saját szurkolóink felé, és ez nekünk elég.

Az eszmefuttatásból nem felejtette ki, hogy 2019-ben 5800 Fradi-sálat adtak el, és volt olyan nap, amikor a stadionban berendezett boltjuk 10 millió forintos forgalmat csinált.

A klubelnök tehát egy sorba helyezte a saját médiarendszert és a Fradit jelképező holmikat. Szemléletéből kirajzolódik, hogy a portékát (sportolót, mérkőzést, sálat, tányért, kulcstartót) az újságírónak nevezett marketingesek segítségével kell eladni, akik értelemszerűen a klub érdekeit képviselik. Mert

ha nincs érdekképviseletünk, akkor azt csinálnak velünk, amit csak akarnak.

Kubatov úr mindvégig hangsúlyozta, hogy nem politikusként nyilvánul meg, hanem a legnépszerűbb magyar klub vezetőjeként. Igen ám, de nem vonatkoztathatunk el attól, hogy a nagyobbik kormánypárt alelnöke is. A politikai kampányok egyik működtetője, akiről Föld S. Péter, a csípős nyelvű publicista írta, hogy „a keresztneve a politikában jártas emberek körében nem Gábor, hanem Lista. (HírKlikk.hu, 2020.01.07.)

Más nézőpontból közelítem meg a december 31-én elhangzott beszédet. Közöltem ugyan egy 30 oldalas tanulmányt a Fidesz médiapolitikájáról, beismerem azonban, hogy a kormánypárti politikusok eligazító megszólalásai híján inkább csak feltételezésekbe bocsátkozhattam. Hálás vagyok Kubatov Gábornak, hogy fradis évértékelőjében végre kristálytisztán fogalmazta meg pártja elképzelését a nyilvánosságról. 

medianaplo.blog.hu      


 

h i r d e t é s