h i r d e t é s

Kun-Mediátor: az Épkar Zrt. finanszírozhatta a Jobbikot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kun-Mediátor: az Épkar Zrt. finanszírozhatta a Jobbikot

2015. április 22. - 21:04
0 komment

 

A Jobbik egykori szentendrei elnöke az M1 aktuális csatornának szerdán azt mondta: azért kellett távoznia pártjából, mert bírálta a Kun-Mediátor üggyel is összefüggésbe hozott Épkar Zrt.-t., amely szerinte a szegedi Jobbik kampányát is támogatta.

Filó András közölte: 2012-ben interpellációt nyújtott be az Épkarral szemben, mert elégedetlen volt azzal a munkával, amelyet a cég a szentendrei főtér felújítása során végzett.
    
Hozzátette: ezt követően a szegedi jobbikosok megkeresték annak érdekében, hogy vonja vissza kritikáját, mivel az ő kampányukat az Épkar finanszírozta.

Filó András, aki civilben igazságügyi szakértő, szakmai kérdésnek nevezte az ügyet, ezért nem volt hajlandó visszavonni interpellációját. Állítása szerint emiatt rúgták ki a Jobbikból.
   
Az M1 aktuális csatornának a Jobbik cáfolta, hogy kampányukat az Épkar Zrt. finanszírozta volna.
    
Balla György fideszes országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: "a milliárdokat elsíboló" Kun-Mediátor fővárosi székhelye "a közismerten MSZP-s, DK-s", Vadai Ágnessel jó kapcsolatokat ápoló Szeivolt István, az Épkar Zrt. vezérigazgatója tulajdonában lévő ingatlanba van bejegyezve.
    
A korábban Szeivolt István által működtetett karcagi Fehér Holló étterem - folytatta - "a kedvenc találkozási helye volt" baloldali politikusoknak, ma pedig "a Kun-Mediátor tulajdonosaival közvetlen rokoni kapcsolatban álló hölgyek" - mások mellett a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetőjének, Dobrai Sándornénak az idősebbik lánya - működtetik a vendéglátóhelyet - mondta.
    
Szeivolt István, az Épkar Zrt. vezérigazgatója az MTI-hez kedd este eljuttatott közleményében határozottan visszautasította, hogy a társaságnak köze lenne a Kun-Mediátor Kft., illetve Dobrai Sándorné sikkasztási ügyéhez. Szeivolt István közleményében leszögezte: "az Épkar Zrt.-nek és a társaság tulajdonosainak nincs közük Vadai Ágneshez. Nem ápolnak a politikussal baráti kapcsolatot, soha nem támogatták az MSZP, a DK, de a Jobbik kampányrendezvényeit sem".
    
A cég vezérigazgatója hozzátette: "az Épkar Zrt. határozottan felszólítja a karcagi és a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Fideszt, hogy hagyjanak fel a társaság és tulajdonosainak rágalmazásával".

 

MTI / atv.hu (Címlap: MTI/Bugány János)

Posted by SEJT on 2015. április 22.

 

h i r d e t é s