h i r d e t é s

Kutatók Éjszakája a Pécsi Tudományegyetemen

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kutatók Éjszakája a Pécsi Tudományegyetemen

2019. szeptember 25. - 13:58

 

2019. szeptember 27-én, a Kutatók Éjszakáján, a Pécsi Tudományegyetem 19 pécsi, valamint további négy vidéki helyszínen, több mint 250 programmal várja az érdeklődőket!

Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat célja a kutatói pálya népszerűsítése, annak bemutatása, hogy a kutatók a hétköznapokban tapasztalható csodák mögött álló színes egyéniségek. A PTE immár 12. éve mutatja be érdekes, izgalmas, olykor meghökkentő programok keretében a tudományos módszereket és eredményeket, hozza közelebb a tudósokat, kutatókat érthető, élvezhető, szórakoztató formában.

A Kutatók Éjszakája ingyenes programjaira minden korosztályt várnak látogatóként!

Az idei eseményre fejlesztett saját honlapon (kutatokejszakaja.pte.hu) megtalálható a programok részletes leírása, és bemutatásra kerülnek a szereplők és a szervező egységek is.

A PTE jogi karán „időutazásra", múltbéli kalandozásokra és a jövő technológiáiból fakadó jogi kihívásokat bemutató programokra invitál. Vajon választ tud adni a jog a mesterséges intelligenciával, a 3D nyomtatással, a Big Data jelenséggel, az önvezető járművekkel kapcsolatos problémákra? Emellett idén sem maradnak hoppon a bűnügyek felgöngyölítése iránt érdeklődő, vagy a Trónok harca sorozatért rajongó látogatók, de az is kiderül, hogyan lehet trágár szavak nélkül káromkodni!

Részletek: http://kutatokejszakaja.pte.hu/ajk

Az Általános Orvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, a Klinikai Központ és a Szentágothai János Kutatóközpont is számos, érdekes programot szervez a Kutatók Éjszakája programsorozat keretében. Programjaik 9 helyszínen zajlanak, melyeken a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a kutatokejszakaja.pte.hu oldalon lehet.

Részletek: http://kutatokejszakaja.pte.hu/

A Bölcsészettudományi Kar programkínálata kihagyhatatlan ajánlat azoknak, akik szívesen vizsgálják a minket körülvevő világot többféle szemüvegen keresztül, és kíváncsiak, vajon egy-egy téma hogyan alakul másként, hogyan kap új mintázatot a különböző tudományterületek kaleidoszkópján át. Programjaikra sok szeretettel várunk kicsit és nagyot!

Részletek: http://kutatokejszakaja.pte.hu/btk

Szűrődj, babázz, szabadulj, böködj, hősködj, teázz, gyógyíts, Bogyózz, vásárolj, slime-ozz, tornázz, szkennelődj vagy ápolj te is az Egészségtudományi Karon a Kutatók Éjszakáján!

Részletek: http://www.kutatokejszakaja.pte.hu/etk

A Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar Szekszárdon ugyancsak színes és érdekes programokkal várja az érdeklődőket.

Részletek: https://kpvk.pte.hu/hu/hirek/kutatok_ejszakaja

A Műszaki és Informatikai Kar campusán rendkívül izgalmas programokkal, előadásokkal várják az érdeklődőket. Szó lesz többek között a Solar Decathlonon több díjat is elnyert innovatív házról, megtekinthetik az Egyetem 3D nyomtatóközpontját, sőt a Hauni Technológiák Tanszék jóvoltából egy 3D Laser Scanner bemutatóra is sor kerül. Emellett drónokkal, gokart szimulátorral és sok más érdekességgel találkozhatnak az eseményen résztvevők.

Részletek: http://www.kutatokejszakaja.pte.hu/mik  

                  https://kutatokejszakaja.mik.pte.hu/

A Természettudományi Karon a sokéves hagyománynak megfelelően kinyílnak a laborajtók, kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások és tudományos-szórakoztató programok keretében. Látványos fizika és kémia, sokszínű biológia, ezerarcú földrajz, interaktív sportprogram várja a látogatókat!


 

h i r d e t é s