h i r d e t é s

Kutyaruha: divat vagy praktikum?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kutyaruha: divat vagy praktikum?

2019. október 14. - 09:42

 

A hűvös idő beköszöntével egyre gyakrabban láthatunk különböző színes ruhákba öltöztetett kutyákat flangálni az utcán. Ilyenkor felmerül az emberben a kérdés, hogy biztosan szükséges, hogy felöltöztessünk egy amúgy is bundával rendelkező négylábút?

Nem mindegyik ebnek kell

Erre nehéz egyszavas választ adni, mert minden a helyzettől függ. Alapvetően a kutyák szőre többrétegű, és hatékonyan képes megvédeni az állatot a hidegtől. Gondoljunk csak bele, hogy mondjuk egy husky miért nem fagy meg a leghidegebb időben sem a természetes élőhelyén? Mivel a kutyák szőre több rétegből áll, egy puha részből, közvetlenül a bőr fölött, valamint egy hosszabb és sprődebb részből, ami a védelmi funkciót tölti be. Ha ezt nézzük, akkor tényleg felesleges lehet a kutyaruha, ám mégis, bőven van olyan alkalom, amikor szükség van rá.

Amikor szükséges

Ha egy meleg lakásban tartjuk a kedvencünket, akkor a fűtésszezon beindulásával óhatatlanul is szükségessé válik egy kutyaruha beszerzése a Kedvence.hu-tól. Mivel a kutyák teste alapvetően nem tolerálja a nagyfokú hőmérséklet különbséget, így gyorsan megfázhatnak a megfelelő védelem nélkül. Ugyanígy a szükséges kategóriába tartoznak a kistestű kutyák is, akik, mivel közel vannak a földhöz, sokkal jobban kapják a hideget. Ebből kifolyólag a kistestű ebeknek mindenképp szerezzünk be egy megfelelő kutyaruhát. Sőt, akkor sem szabad figyelmen kívül hagyni a kérdéskört, ha alapjáraton beteg vagy épp idős kutyánk van.

Az sem mindegy, hogy milyen kutyaruhát vásárolunk kedvencünknek, hiszen sem a mérete, sem az anyaga nem mindegy, továbbá arra is figyelni kell, hogy milyen vastag, mennyire bélelt. Figyeljünk oda, hogy semmiképp ne legyen se túl kicsi, se túl nagy a kutyára, mert ha túl nagy, akkor nem szigetel jól, ha pedig kicsi, akkor szoríthatja, vagy kilóg belőle mindenhol a négylábúnk.

Az átmeneti kutyaruhák többnyire kötöttek vagy éppen vékony anyagból készültek. Fontos, hogy esős időre vízlepergető darabot válasszunk, mert ha nagyon elázik a kutyánk szőre, az komoly egészségügyi kockázatot jelenthet számára.

Természetesen ha beköszönt a jó idő, akkor mindenképp fontoljuk meg, hogy meddig szeretnénk, ha a kedvencünk ruhát hordana, hiszen ha túl sokáig, még a melegben is öltöztetjük, akkor az könnyen bezavarhat az állat hőháztartásába.

Kutyacipőnél jó ha tudjuk, hogy nem minden négylábú viseli el magán, ezért alternatív megoldásnak tartsuk szem előtt a mancsspray létezését, mint egy lehetséges opciót.

Sőt, az igazán biztonságos esti séták kedvéért szerezzünk be kedvencünknek egy kutya láthatósági mellényt. Ez nem csak a kedvencünknek, de nekünk is biztonságot nyújt az egyre korábban beálló sötétben, ami lassan beköszönt idén is.


 

h i r d e t é s