h i r d e t é s

Lagzi Lajcsi ügyvédje szerint be sem volt kötve a vezetékes víz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lagzi Lajcsi ügyvédje szerint be sem volt kötve a vezetékes víz

2015. október 13. - 10:18
0 komment

 

Az energialopással és vesztegetéssel vádolt Galambos Lajcsi továbbra is rács mögött tölti napjait, ügyvédje megkapta az iratokat,­­­ és átvizsgálta azokat.

Forrás: 24.hu

“Arra a megállapításra jutottam, hogy álláspontunk szerint a vesztegetéssel kapcsolatban – ha ügyfelem azt el is követte volna – a minősítést rosszul állapították meg. Ugyanis a gyanúsítás szerint közügyet ellátó személyeket vesztegetett meg, a villanyszerelő-ellenőr pedig nem ilyen. Ez azt jelenti, ha el is követte ügyfelem a gyanúsításba foglalt bűncselekményt, akkor az új büntető törvénykönyv szerint az eredeti 2–8 éves szabadságvesztés tétele mérséklődik 1–5 évig terjedő büntethetőségre” – mondta Berényi András, aki szerint a gyanúsításban szereplő megállapítások lassan gyengülni látszanak - írja a Blikk nyomán a 24.hu.

“A gyanú szerint ügyfelem hosszú ideig, nyolc éven keresztül folyamatosan illegálisan jutott áramhoz, gázhoz és vízhez több tulajdonában. Ám az is egy figyelemre méltó módosítás, hogy a másodfokú bíróság felhívta az ügyészség figyelmét arra, így módosítani kellett a gyanúsítást, hogy például Lajcsi egyik ingatlanjába az első nyolc évben be sem volt kötve a vezetékes víz” – számolt be egy érdekes fejleményről az ügyvéd.

Berényi hozzátette: a Lajcsi és társai által okozott kárt 28 millióra becslik. A mulatós trombitásnak bőven van fedezete, rendezni tudná bármikor a kárigényt, ám olyanért nem hajlandó azt kifizetni, amivel nem tartozik.

 

24.hu


 

h i r d e t é s